Ribbe med chili, løk og mørkt øl

Tilsett spennende smaker i formen når du tilbereder ribbe til jul, så får du en enda mer smaksrik ribbe, og en enda bedre saus. Vi gir deg også oppskriften på sprø svor.
Ribbe med chili, løk og mørkt øl

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Tips!

Server gjerne denne ribba sammen med poteter, rødkålsalat og ølsjyen som blir igjen i den ildfaste formen.

Slik gjør du

  1. Rut svoren på ribba og krydre ribba med salt og pepper. Legg ribbe i en ildfast form med svoren ned. Ha ølen og vannet i formen sammen med løk, laurbærblad og chili.
  2. Stek ribba på 180 grader i 30 minutter, midt i ovnen.
  3. Snu ribba og legg en ball med aluminiumsfolie under ribba slik at den buer, og fettet renner vekk fra svoren. Da får du enklere sprø svor. Stek ribba i ytterligere ca 1,5 time til den er gjennomstekt.
  4. Skru opp stekeovnen til 220 grader og vent til svoren er sprø. Dette går fort, så følg med slik at den ikke svir seg.
  5. La ribba hvile i 10 minutter før den deles i biter og serveres.