Rype i fløtesaus

Rype er en liten type skogshøns, og går under kategorien viltkjøtt. Noen mener ingenting smaker så mye av norsk natur som rype. Rype smaker nydelig med en god, hjemmelaget fløtesaus med viltkraft. Én rype per person er passe.
Rype i fløtesaus

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Du kan gjerne servere ripsgelè ved siden av denne retten. Strø litt sprøstekt bacon over retten for ekstra smak.

Slik gjør du

  1. Krydre rypene med salt og pepper. Brun rypene i smør i en stor kjele til de er gyllne rundt hele. Ha i løk, laurbærblad, timian og sopp. La steke i ytterligere 1 minutt. Ha på fløte og kraft. La koke i ca 45 minutter til rypene er møre.
  2. Løft rypene ut av kjelen og kok inn sausen til ønsket tykkelse. Du kan også jevne sausen med litt maizenna rørt ut i kaldt vann.
  3. Smak til sausen med brunost, salt, pepper og rips- eller rognebærgelè. Legg rypene tilbake i sausen og varm dem.
  4. Kok poteter og rosenkål møre i lettsaltet vann. Damp tørre før servering.