Rype med rosenkål og bjørnebær

Rype er en liten type skogshøns, og går under kategorien viltkjøtt. Noen mener ingenting smaker så mye av norsk natur som rype. I denne oppskriften har vi også friske bjørnebær, rosenkål og perlepoteter. Én rype per person er passe.
Rype med rosenkål og bjørnebær

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Tips!

Du kan gjerne servere rørt tyttebær og fløtesaus ved siden av denne retten.

Slik gjør du

  1. Krydre rypene med salt, pepper og timian. Brun rypene i 2 ss smør i en stekepanne. Ha rypene i en ildfast form og stek i ovnen på 160 grader til rypene har en kjernetemperatur på 56 grader. La rypene hvile i 5 minutter før servering.
  2. Kok potetene og rosenkålen i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og damp dem tørre. Stek rosenkålen og potetene i pannen du brunet rypene i. Ha i 2 ss smør til, og bruk det som saus.
  3. Server rypene med poteter, rosenkål og friske bjørnebær.