Lakseburger med purre og reker

Lakseburger med purre og reker

Ingredienser

750 g laksefilet
100 g reker
1 stk purre
1 stk agurk
3 dl yoghurt
1 fedd hvitløk
salt
pepper
2 dl balsamico cream
1 stk avocado
2 håndfull spinat
2 håndfull spirer
4 stk hamburgerbrød

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En litt sunnere burger med hvitløkstzatziki

  1. Riv agurk og press ut væske. Finhakk hvitløk og bland med agurk og yoghurt til tzatziki. Smak til med salt og pepper.
  2. Kvern eller hakk laksefileten. Hakk reker og purre og bland med fisken. Krydre etter smak og form 4 stk burgere (alternativt ferdig kjøpte lakseburgere fra fiskedisken hos Meny). Grill eller stek lakseburgerne på sterk varme, ca. 3 min. på hver side.
  3. Varm burgerbrødene i et par minutter på grill eller i ovn (200 grader). Pensle det ene burgerbrødet med balsamico-krem. Dander burgeren på burgerbrødet med spinat, Avocado i terninger, spirer og Tzaziki- dressing.