Grillede grønne asparges med urteremulade

Grillede grønne asparges med urteremulade

Ingredienser

2 bunter grønne asparges

Urteremulade

1,5 dl majones
0,5 dl crème fraîche
1 ss sitronsaft
1 ts Dijonsennep
1 stk sjalottløk
3 ss sylteagurk
1 ss lake fra sylteagurk
2 ss kapers
1 dl friske urter
1 stk hardkokt egg
salt
pepper

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Knasende sprø og frisk sommermat. Server den som forrett eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

  1. Bland sammen majones, crème fraîche, sitronsaft og sennep. Rør inn finhakket sjalottløk, kapers, sylteagurk (+ lake) og urter. Smak til med salt og kvernet pepper.
  2. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Tykke asparges kan skrelles fra midten og ned.
  3. Gni aspargesen inn med litt olivenolje og grill dem knapt møre over høy varme på grillen eller i en grillpanne.
  4. Server den nygrillede aspargesen med hjemmelaget remulade og dryss til slutt over hakket hardkokt egg.
  5. Tips! Pynt med friterte kapers hvis du vil, knasende salt og syrlig. Bruk små eller mellomstore kapers og litt nøytral olje til fritering. La kapersen få renne godt av seg på kjøkkenpapir. Friter kapersen i varm olje (men ikke rykende varm) til kapersen åpner seg som en liten «blomst». La de få renne av seg på kjøkkenpapir. Disse kan lages god tid i forveien og oppbevares i en lufttett boks.