Hasselback poteter

Hasselback poteter

Ingredienser

8 stk Beate poteter
4 ss smør
frisk timian eller rosmarin
laurbærblader
olivenolje
salt
kvernet pepper
litt smaksrik ost

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Hasselback poteter er nydelige ovnsbakte poteter med urter. Denne oppskriften er enkel og passer perfekt som tilbehør til både fisk og kjøtt.

  1. Vask og tørk potetene. Skjær potetene i jevne tynne skiver – nesten igjennom. (Et husmortriks er å la poteten hvile i en tresleiv når du skjærer slik at du stoppes fra å skjære helt gjennom.)
  2. Legg potetene over i en passende ildfast form. Pensle potetene med olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Dytt noen urtekvaster ned litt her og der og et lite laurbærblad om du vil bruke det også. Legg en smørklatt på hver potet og stek potetene ved 210 grader i ca. 50 minutter, eller til potetene er helt møre og har fått en sprø og gyllen overflate. Øs gjerne stekefettet i formen over potetene med jevne mellomrom under steking. For ekstra glede kan du drysse litt revet smaksrik ost over potetene mot slutten av steketiden.