Blomkålris

Blomkålris er revet blomkål som stekes raskt i stekepannen. En perfekt måte å få i seg mer grønnsaker og kan brukes til alle retter du vanligvis ville ha brukt ris eller poteter som tilbehør. Om du ønsker å kutte ned på inntaket av raske karbohydrater, eller bare har lyst til å prøve noe nytt som smaker kjempegodt, må du prøve denne!
Blomkålris

Tid

Tidsforbruk Under 20 min

Ingredienser

Tips!

Varier gjerne med å tilsette smak fra andre grønnsaker som f.eks. finhakket spinat, løk og paprika eller raspet ingefær og gulrot. Du kan også tilsette kylling- eller grønnsakskraft under stekingen for ekstra smak.

Slik gjør du

  1. Riv blomkålen på et grovt rivjern eller foodprocessor, slik at du får blomkål som ser ut som ris.
  2. Stek blomkålen raskt i smør like før servering. Vend inn friske urter og smak til med salt og pepper.