Stekt rosenkål med rosiner, chili og persille

Stekt rosenkål med rosiner, chili og persille

Ingredienser

400 gr fersk rosenkål
50 gr rosiner
0,5 stk rød chili
2 ts sesamolje
0,5 dl hakket bladpersille
salt
olje

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne lille retten er lekkert tilbehør til svinekjøtt, vilt, fugl og fisk. Oppskrift på rosenkål med rosiner, chili og persille som lages på under 20 minutter.

  1. Legg rosinene i bløt i varmt vann slik at de blir myke og saftige.
  2. Rens rosenkålen for eventuelle mindre pene blader. Bruk en skarp liten kniv og skjær vekk den nederste delen av stilkfestet. Dra bladene fra hverandre, eller finsnitt hele rosenkålen.
  3. Stek rosenkålen raskt i en stor varm stekepanne eller wok under stadig omrøring. Tilsett chili underveis og smak til med salt og sesamolje. Bland til slutt inn rosiner og persille.