Karbonader med rødkålsalat

Karbonader med rødkålsalat

Ingredienser

300 g poteter
2 Ambrosiaepler, i båter
1 rødløk, i båter
1 ss rapsolje
salt og pepper
1 rødkål (ca 1 kilo), finstrimlet
4 ss grovhakkede valnøtter
2 ss solbærsirup
2 klementiner
8 karbonader (hjemmelaget eller MENYs egne)

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Dette er en rask hverdagsmiddag hvor du også kan bruke rødkål og kokte poteter som ble igjen etter middagen i går.

  1. Vend potetene, eplene og løken i olje og krydre med salt og pepper. Stekes i en ildfast form i ovnen på 180 grader til potetene er møre. Dette tar ca 15 minutter.
  2. Vend de stekte grønnsakene inn i rødkålen sammen med valnøttene og solbærsirup.
  3. Skrell klementinene og skjær ut filetene. Ha filetene i rødkålen. Klem saften ut av klementinrestene og ha over salaten.
  4. Varm karbonadene i ovnen på 180 grader til de er gjennomvarme.