Helstekt lammelår à la Provence

Provencalsk lammelår i skiver med linser er perfekt som middag når flere samles rundt bordet! Her får du mørt helstekt langtidsstekt lammelår med deilig smak fra rosmarin, timian og hvitløk. Sammen med linser og grønnsaker som fanger aroma fra lammekraft og vin, gjør denne retten seg selv i ovnen.
Helstekt lammelår à la Provence

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Helstekt lammelår med godt tilbehør er perfekt mat når du skal ha gjester!
  2. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Bruk en spiss kniv til å lage 5-6 små lommer i kjøttet. Fyll lommene med rosmarin og grovhakket hvitløk.
  3. Skrell gulrot og sellerirot og skjær disse i små terninger. Skjær løken i båter og grovhakk tomatene.
  4. Fordel grønnsaker og røde linser i en stor ildfast form eller langpanne. Dryss over timian, salt, pepper og olivenolje. Legg lammelåret oppå grønnsakene og hell på vann og vin.
  5. Stek i ovnen på 150 grader i 2-3 timer. Hvis du bruker steketermometer er kjernetemperatur for rosastekt lammekjøtt 68-70 grader. For gjennomstekt kjøtt er kjernetemperatur 76 grader.
  6. Ta lam og grønnsaker ut og la det hvile under folie i 15-20 minutter. Bland finhakket persille inn i grønnsaker og linser.
  7. Skjær lammelåret i skiver og legg det på toppen av linsestuingen på et serveringsfat.
  8. Ønsker du mer grønnsaker er hjemmelaget potetmos og brokkoli eller grønne bønner perfekt ved siden av.