Rosastekt lammecarré med sprø urteskorpe

Rosastekt lammecarré med sprø urteskorpe

Ingredienser

100 g brødsmuler
4 ss finhakkede, friske små
1 stk sitron, skallet av
salt
pepper
800 g lammecarré
1 ss smør
600 g sellerirot
3 dl fløte
16 stk cherrytomater
2 ss olivenolje
1 pk Jacobs Utvalgte rødvinssaus

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på lammecarré med sprø urteskorpe, rødvinsjy og sellerirotpurè. Lammecarré er enkelt å lykkes med, og imponerer både store og små.

  1. Kjør brødsmulene med food prosessor med urter, sitronskall, salt og pepper. Vend lammecarrèen i brødsmulene og brun dem i smør til den er gyllen rundt hele. Stek på 180 grader til det har 56 grader i kjernetemperatur. La hvile i 5 min før servering.
  2. Skrell selleriroten og kutt i terninger. Kok selleriroten mør i fløte. Løft selleriroten ut av fløten og kjør til purè med en stavmikser. Spe med litt av fløten hvis du vil ha purèen litt tynnere. Smak til med salt og pepper.
  3. Vend cherrytomatene i olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
  4. Varm rødvinsausen like før servering.
  5. Pynt med friske urter ved servering.