Hjemmelaget pasta

Hjemmelaget pasta

Ingredienser

175 g hvetemel
0,5 ts salt
2 stk romtempererte egg
0,5 ts matolje

Tidsforbruk

40 - 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Visste du at ordet pasta er italiensk, og betyr deig? Men på italiensk brukes også ordet om små kaker.

  1. Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet. Lag en fordypning midt i haugen og ha i salt, egg og olje. Bland ingrediensene sammen med en gaffel.
  2. Deretter knar du deigen i ca 5 minutter, til den blir sammenhengende, myk og smidig. Bruk hendene. Deigen må ikke føles tørr og om den klistrer seg til bordet eller hånden, tilsetter du litt mer hvetemel. Deigen skal være myk og elastisk og ha "blankt" utseende. Sett deigen til side, og la den hvile minst 20 minutter før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig.
  3. Brett deigen i tre. Bruk en linjal og skjær ca. 1 cm brede bånd (tagliatelle) med en pizzatrinse. Du kan selvfølgelig også bruke en pastamaskin, dersom du har det.
  4. Kok pastaen i fosskokende vann til den er ferdig. Vanligvis tar dette bare fire-fem minutter. Avhengig av størrelsen på pastaformen.

Oppskrift fra