Hjemmelagde italienske kjøttboller

Disse kjøttbollene passer like godt på pizza og tapasbordet, som i tomatsaus til spaghetti. Krydret med sitronskall, parmesan og frisk basilikum blir disse lett en favoritt. Italienske kjøttboller av kjøttdeig eller karbonadedeig passer ypperlig når det er mange rundt middagsbordet.
Hjemmelagde italienske kjøttboller

Tid

Tidsforbruk 20 - 40 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bland alle ingredienser godt sammen i en bolle. La deigen stå og hvile i 15 minutter før du former kjøttbollene.
  2. Bruk en barneskje eller liten spiseskje som du dypper i kaldt vann før du porsjonerer og former boller av kjøttdeigen eller karbonadedeigen.
  3. Stek kjøttbollene i vanlig olivenolje på middels varme i 5–7 minutter, til de har farge på alle sider og er gjennomstekte. Del en kjøttbolle etter fem minutter for å se om den er ferdig. Det kan være lurt å la bollene få ordentlig stekeskorpe på den ene siden før du begynner å snu på dem eller riste på pannen for å rulle bollene rundt. Da går de ikke så lett i stykker.
  4. La bollene trekke i en god tomatsaus til pasta, topp dem på en pizza eller sett dem på tapasbordet med godt brød og aioli til. De smaker også godt med ovnstekte poteter, salat og tzatziki til middag.
Stek kjøttbollene i vanlig olivenolje på middels varme i 5–7 minutter, til de har farge på alle sider og er gjennomstekte. Del en kjøttbolle etter fem minutter for å se om den er ferdig. Det kan være lurt å la bollene få ordentlig stekeskorpe på den ene siden før du begynner å snu på dem eller riste på pannen for å rulle bollene rundt. Da går de ikke så lett i stykker.