Vinaigrette til artisjokk

Vinaigrette til artisjokk

Ingredienser

1 dl olivenolje
1 ss akasiehonning
1 ts dijon sennep
1 stk fedd hvitløk
2 ss sitronsaft
hvitvinseddik
artiskokker,

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En deilig snack som egner seg til kveldskos. Spesielt sammen med grissini og Toscanaskinke.

  1. Bland olivenolje, honning, sennep, hvitløk og sitronsaft godt. Smak til med hvitvinseddik.
  2. Kok artisjokken. Bladene nappes ut enkeltvis og spises ved å dra bladet mellom tennene. Dipp bladene i vinagretten. Når du har spist alle bladene vil du se selve hjertet, eller blomsterbunnen.
  3. Ta bort ”hårene” rundt hjertet – og nyt. Dette er selve favorittdelen på artisjokken for mange.