Eplechutney med chili

Eplechutney med chili

Ingredienser

6 stk Store og syrlige epler, f.eks. Pink Lady
1 stk Løk
2 ss Revet frisk ingefær
1 stk Rød chili
2 stk Appelsiner, saften
2 dl Eplecidereddik
1,5 dl Sukker
1 dl Brunt sukker
2 dl Rosiner, gjerne lyse og mørke
1 ts Salt

Tidsforbruk

20 - 40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift på deilig, spicy chutney med eple, ingefær, løk og chili. Passer perfekt som tilbehør til moden ost og godt de fleste kjøttretter.

  1. Skrell og skjær eplene i jevne biter. Hakk løk og finsnitt eller finhakk chilien (fjern frøene for en mildere smak).
  2. Bland alt i en tykkbunnet kasserolle. La chutneyen koke i ca. 1 time over middels varme, til det meste av væsken har fordampet.
  3. Rør om med jevne mellomrom. Fyll chutneyen over på glass eller lignende, og avkjøl.