Slik lager du koldtbord på 30 minutter

Slik lager du koldtbord på 30 minutter

Koldtbord på 30 minutter? Ja, du leste riktig. Enten det er 17. mai, barnedåp, eller bursdag som står på agendaen, er et koldtbord perfekt når det er flere rundt bordet. Det trenger ikke ta lang tid eller være dyrt. Se våre tips til et raskt koldtbord.

Det mange gruer seg til, er de store forberedelsene som følger med et koldtbord. Men fortvil ikke - det meste kan kjøpes ferdig! Du trenger ikke lage alt til koldtbordet fra bunnen av, og det er ingen skam å få litt ekstra hjelp.

Mange av de klassiske rettene finner du i ferskvaredisken til MENY – og et besøk her kan spare deg for mye tid, uten at går på bekostning av kvaliteten.

Uansett om du velger å kjøpe alt selv, lage alt selv eller en kombinasjon, her er våre tips til hva koldtbordet bør inneholde: 

1. Salater i flere former

Salat er et fast innslag på koldtbordet, og kommer i flere forskjellige former.

I ferskvaredisken til MENY kan du velge mellom blant annet gresk salat med feta og oliven, kremet brokkolisalat med tørrsaltet bacon eller hva med en spennende sommersalat med byggryn?

Ønsker du å lage selv? Prøv disse oppskriftene:

Du kan også handle salatene i nettbutikken:


2. Klassikerne   

Til koldtbordet er det alltid noen klassikere som ”må” med, blant annet:

  • Wienerpølser
  • Karbonadekaker med løk
  • Skivet roastbiff
  • Kyllingklubber
  • Spekemat
Sett frem saftige kyllingklubber, brokkolisalat med bacon, eggerøre og spekeskinke. Sett frem saftige kyllingklubber, brokkolisalat med bacon, eggerøre og spekeskinke.

Kyllingklubber, røkt laks og karbonadekaker finner du både i ferskvaredisken og i kjøledisken. Skivet roastbiff og spekemat kan man kjøpe i pakker og krever ikke annet enn å bli lagt på fatet.

Vips, så er det bare wienerpølsene du trenger å trekke selv – og det er ikke akkurat så tidkrevende! 

Ikke glem klassikerne til koldtbordet

Ønsker du hjelp med koldtbordet? Hør med våre kokker og matarbeidere i ferskvaredisken - vi hjelper deg gjerne med å legge opp fat til anledningen!

3. Brødvarer 

Både focaccia, baguetter og brød kan kjøpes ferdigstekt eller halvstekt. Det krever utrolig lite og utgjør veldig mye!

Ønsker du større mengder eller til en fastsatt tid, kan dette bestilles i forveien i bakeriavdelingen. 

4. Tilbehøret 

Potetsalaten er nesten obligatorisk, og det samme er hvitløksmajonesen aioli. I tillegg finnes det et stort utvalg av deilige dipper og sauser som passer perfekt på bordet.

Skivet roastbiff, gresk salat og potetsalat finner du alltid i ferskvaredisken, og du kan få akkurat de mengdene du trenger. Skivet roastbiff, gresk salat og potetsalat finner du alltid i ferskvaredisken, og du kan få akkurat de mengdene du trenger.

Potetsalat

Potetsalaten kan enkelt kjøpes ferdig. Her kan du velge mellom klassikeren, potetsalat laget på crème fraîche med purreløk og gressløk, eller krydrede grillvarianter.

Fersk tzatziki og aioli 

Både tzatziki og aioli har en fast plass på koldtbordet. Med friske, gode smaker er dette noe som setter prikken over i-en på koldtbordmåltidet!

  • Tzatziki er en youhurt-dressing med agurk og hvitløk, og gir en frisk smak til alt fra grillet kjøtt til fisk og brød.
  • Aioli er en deilig, fersk hvitløksmajones som kan brukes til alt. Den er særlig populær på hamburgeren eller til rekene.
Visste du at vi også har skikkelig god vegansk majones og aioli? Perfekt for deg som er allergisk eller ønsker å spise vegansk.

Slik får du mer smak på sommermaten

Slik får du mer smak på sommermaten

Er du lei ketchup, sennep og en smakløs dressing som eneste tilbehør til grillmaten? Du er ikke alene. Derfor har MENY flere sauser med spennede smaker. I sommer er det chili, røyk og tropiske smaker som gjelder!

Ikke glem ketchup og sennep

Ketchup og sennep er alltid lurt å ha på bordet.  Prøv gjerne noen varianter som er litt utenom det vanlige!

Hva med Sticky Fingers Chipotle Ketchup? Den er tilsatt chipotle og gir en litt sterkere og mer krydret smak. Sticky Fingers Carolina Hot & Sweet Mustard har en perfekt balanse mellom sterk og søt smak.

Har du prøvd disse?

Smakfulle kaker kan enkelt bestilles på nett eller i butikk - enklere blir det ikke! Smakfulle kaker kan enkelt bestilles på nett eller i butikk - enklere blir det ikke!

5. Kaker til kakebordet 

Tid for kaffe og kaker? Fortvil ikke! Du kan fortsatt imponere stort med mange flotte kaker, uten å bruke noe særlig tid. 

Flotte bestillingskaker som kan lages akkurat slik du ønsker. Velg smak, farge og sett gjerne på et personlig bilde om du ønsker.

Bestill spesialtilpasset kake før kl. 12.00, så kan kaken hentes i din MENY-butikk allerede neste dag!
Se utvalget og bestill kake her

Populære kaker på koldtbordet

Basert på sprø marengs og med krem og vaniljekrem er det ikke rart disse kakene er spesielt populære når det skal feires.

Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Pavlova er er festkake nr 1 til 17 .mai, men er også populær til andre anledninger som konfirmasjon og dåp. En god pavlova skal ha en marengsbunn som er sprø utenpå, og myk og seig inni. Vi viser deg hvordan du får perfekt resultat.

Verdens beste og Pavlova

Begge kakene kan lages i både langpanne og i mindre kakeformer og er typisk for både 17. mai og konfirmasjon. Kakene er basert på marengs og med deilig vaniljekrem 

Verdens beste pyntes gjerne med mandelflak, mens pavlova pyntes med friske bær. Velg gjerne bær som passer til anledningen, for eksempel jordbær og blåbær til 17. mai.

Ostekake og gulrotkake

Også kaker som er veldig populære på vår og sommertid. Begge kan lages i rund form, men gulrotkaken kan også lages i langpanne.

Gulrotkaken kan pyntes med det du måtte ønske, men en god ostekrem og gulrøtter er godt. På ostekaken smaker det godt med friske bær.

Lyst til å bake selv? Prøv en av disse oppskriftene:

Brownies og Sjokoladekake 

Selv om både brownies og sjokoladekake er kaker som lages (og spises) året rundt, er det en sikker vinner i selskap.

Brownies med krem og bær:

Sjokoladekaker er kaker som er likt av de aller fleste, som er enkle å lage og som kan pyntes til det uendelige. Kokos, melis, smørkrem eller glasur, sjokolade, nøtter, bær, frukt, strøssel.
Kroneis, brus og pavlova hører festen til. Kroneis, brus og pavlova hører festen til.

Dårlig tid til å handle? La oss handle for deg!

Husk å sette av nok tid til handleturen dagen før, eller tidligere samme dag. Ser du at det er dårlig med tid til overs til å handle? Få varene levert rett hjem på døren ved bestilling gjennom MENYs nettbutikk.

Gå til nettbutikken