Lag koldtbord på 30 minutter

Lag koldtbord på 30 minutter

Koldtbord på 30 minutter? Ja, du leste riktig. Enten det er 17. mai, barnedåp, eller bursdag som står for tur, et koldtbord har noe alle liker. Det trenger ikke ta lang tid eller være dyrt. Se våre tips til et raskt koldtbord.

Kunsten er å være gjest på egen fest, og det krever planlegging. I denne artikkelen får du tips til gode småretter du kan kjøpe ferdig eller raskt sette sammen med få ingredienser. Vi har også tips til kaker og dessert. 

Be alle ta med seg noe godt

Vår første, og kanskje beste, tips er å be alle ta med seg noe. Da kan du gjøre klart til fest i god tid, og så dekke koldtbordet etterhvert som rettene renner inn. Det kan være pålegg, rundstykker, en pai, en salat eller en dessert. Da kan du fokusere på å dekke et hyggelig bord, og annet som er viktig for deg. Perfekt til 17. mai når festen starter tidlig.

Enkle klassikere på bordet

Til koldtbordet er det noen enkle klassikere som er greie å huske på. Disse krever lite jobb, og vi hjelper deg gjerne med å finne frem i butikken.

  • Røkelaks og eggerøre
  • Spekemat
  • Gode oster
  • Karbonadekaker med løk
  • Skivet roastbiff
  • Kyllingklubber
  • Blandet salat
  • Potetsalat
Ønsker du hjelp med koldtbordet? Hør med våre kokker og matarbeidere i ferskvaredisken - vi hjelper deg gjerne med å legge opp fat til anledningen!
Sett frem saftige kyllingklubber, brokkolisalat med bacon, eggerøre og spekeskinke. Sett frem saftige kyllingklubber, brokkolisalat med bacon, eggerøre og spekeskinke.

Gourmetpølser fra Jacobs Utvalgte

Gourmetpølser fra Jacobs Utvalgte

En pølse er ikke bare en pølse. Pølsene fra Jacobs Utvalgte er alt fra smakfulle, rå pølser, bratwurst og salsiccia til mer tradisjonelle ostepølser - alle laget med kvalitetsråvarer og rundt 90 prosent kjøtt.

Ferske salater - kjøp det du trenger

Hos MENY får du kjøpt ferdig brokkolisalat og gresk salat i ferskvaredisken. Ta med deg akkurat så mye som du trenger. Vi gir deg også oppskriftene, dersom du ønsker å lage dem selv:

3. Nystekte brød

Husk å få med deg noen ferske brød eller rundstykker. VI har stort utvalg slik at alle får noe de liker. Vi anbefaler focaccia og håndverksbrød når du skal ha noe ekstra godt. Husk at du kan be om halvstekte brød, og steke disse hjemme rett før gjestene kommer.

Sauser og dressinger

Husk ekte smør, aioli med hvitløk og god sennep. Dette er de små tingene som hever smaken. Vi anbefaler også grønn pesto, syltet rødløk og BBQ saus, avhengig av hva du setter på bordet. Til salaten er det godt med god olivenolje og balsamico.

Visste du at vi også har skikkelig god vegansk majones og aioli? Perfekt for deg som er allergisk eller ønsker å spise vegansk.

Kakebordet 

Vi har et stort utvalg ferdige kaker som du kan kjøpe i butikk, eller bestille på forhånd gjennom kakemakeren.no. Tilpass kaken din etter smak, allergi og antall personer. 

Bestill spesialtilpasset kake før kl. 12.00, så kan kaken hentes i din MENY-butikk allerede neste dag!
Se utvalget og bestill kake her

Pavlova gjort enkelt

Sprø marengsbunn med myk krem og bær er en en klassiker til 17. mai. Kjøp ferdig bunn, så kan du lage kaken på få minutter. 

Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Pavlova er er festkake nr 1 til 17 .mai, men er også populær til andre anledninger som konfirmasjon og dåp. En god pavlova skal ha en marengsbunn som er sprø utenpå, og myk og seig inni. Vi viser deg hvordan du får perfekt resultat.

Brownies 

Du får kjøpt flere varianter av brownies hos MENY, både små og store. Du kan også kjøpe raw sjokoladekake, og glutenfri. Server i små biter sammen med vaniljeis, eller som små munnfuller til kaffen.

Gjør det enkelt og la alle lage sin egen dessert. Sett frem iskrem, kjeks og bær. Sett gjerne frem flere smaker, samt strøssel.

Dårlig tid til å handle? La oss handle for deg!

Husk å sette av nok tid til handleturen dagen før, eller tidligere samme dag. Ser du at det er dårlig med tid til overs til å handle? Få varene levert rett hjem på døren ved bestilling gjennom MENYs nettbutikk.

Gå til nettbutikken