Slik lager du kaffe med presskanne

Slik lager du kaffe med presskanne

Presskanne er en enkel måte å lage god kaffe på. I tillegg krever det lite egeninnsats uten at resultatet uteblir. Se våre beste tips!

Det er ingenting galt med en tradisjonell kaffetrakter, men har du lyst til å utforske mulighetene er presskanne et godt valg. Det er en enkel måte å få en litt bedre opplevelse på.

For at selve kannen skal stjele minst mulig av varmen fra vannet er det smart å skylle den i kokende vann før du heller i kaffe.

Slik lager du kaffe med presskanne

  1. Ha i kaffe og nykokt vann i presskannen
  2. Rør rundt og sett på lokket.
  3. Vent i 5-6 minutter før du trykker ned stempelet.

Trekketid i presskanne:

  • Filtermalt kaffe: minst 5 minutter.
  • Presskannemalt kaffe: ca 6 minutter.
  • Kokemalt kaffe: ca 8-10 minutter
Emblem
Med nykvernede bønner blir smaken og ferskheten på kaffen mye bedre. Det skjer også noe med kroppen når du kjenner den herlige duften av nykvernet kaffe.
Å lage kaffe med presskanne krever minimalt med egeninnsats. Å lage kaffe med presskanne krever minimalt med egeninnsats.

Hvilken malingsgrad skal du velge?

Bruk kaffe som er kvernet i malingsgraden «presskanne». Det beste resultatet får du om du kverner bønnene selv. Det kan du gjøre hjemme på kjøkkenbenken, eller med kaffekvernen som du finner i butikken.

Presskannemalt kaffe er grovere enn filtermalt kaffe, men ikke fullt så grov som kokemalt. Jo grovere kaffen er malt, desto lenger bør den trekke for å få fram de gode smakene. 

Bruk filter til presskannen

Det finnes også filter til tilpasset presskannen. Det gjør at du slipper å få kaffegrut i koppen. 

Filterpapiret gjør det også enkelt å kaste gruten etter at presskannen er tom. Kaffegrut skal som kjent ikke skylles ut i vasken, men kastes i matavfall (sammen med filteret). 

Husk kaffe til presskannen og filter: