Lag noe godt med bringebær
Friske, søte bringebær er en bærfavoritt hos de fleste av oss, og de er prikken over i-en til enhver dessert, kake eller iskrem. I tillegg passer de perfekt til smoothies, i frokostblandinger og yoghurt og til og med i salater og middagsretter.
Kjøp friske bringebær hos MENY
Når er bringebær i sesong?
Norske bringebær er tilgjengelig fra slutten av juni til september.
Du finner friske bringebær hos MENY året rundt, og utenom den norske sesongen kommer bringebærene fra Spania, Holland, Mexico og Portugal.
Oppbevaring av bringebær
Bringebær har svært kort holdbarhet, og bør oppbevares i kjøleskap. Der holder de i 1-3 dager.
Hvis du vil få bærene til å holde litt lenger, kan du ha dem på en lufttett glasskrukke, da holder de i opptil 1 uke. Pass på at alle bærene som legges i krukken ikke er bløte eller har blitt mugne. Mugg sprer seg lett på bringebær.
De beste bringebærene
Akkurat som med jordbær og epler, finnes det flere sorter bringebær. Dette er de vanligste typene du finner i butikken.
- Glen Ample - Den vanligste bringebærsorten. Modner middels tidlig og gir store, røde bær med god holdbarhet.
- Asker - Små, lyserøde og runde bær som modner midt i sesongen. Smaken kan minne om villbringebær.
- Veten - Gir mørke, store og avlange bær. Syrlige, bløte bær som egner seg spesielt godt til sylting.
Er bringebær egentlig sunne?
Man kaller ofte frukt og bær for "sunt smågodt", men hvor sunt kan det egentlig være når de er så søte?
Heldigvis er det ingen grunn til å begrense seg når man spiser bringebær. De inneholder masse fiber og få kalorier, noe som gjør dem til perfekt snacks. Spis og kos deg med god samvittighet!
Forskjellen på villbringebær og vanlige bringebær
Du har kanskje sett buskene med bringebær i hagen, i skogkanten eller langs andre kratt og busker - klassiske villbringebær. Vi skiller mellom villbringebær og hagebær som er typen du får kjøpt i kurver på butikken.
- Villbringebær er mindre, men har en sterkere smak og lukt enn hagebær.
- Hagebringebær er store og saftige, men har en mildere aroma. De er er den eneste typen som selges i butikk.
Slik bruker du bringebær
Bringebær er gode som de er, med litt fløte eller pisket krem - men kan også brukes i mange andre retter. Her er våre favoritter:
Klassisk bringebærsyltetøy
Like godt på brødskiven som til pannekaker, kakefyll og i frokostblanding. Bringebærsyltetøy er populært både til hverdags og fest, og lager du med norske bringebær kan du nyte smaken av sommer langt ut på vinteren.
Clafoutis med bringebær
Clafoutis er en fransk dessert, en slags kake, der en slags pannekakerøre helles over bær. Med mandelmel og revet marsipan får denne kaken ekstra god smak.
Brokkolisalat med bringebær
Superenkel og sommerlig salat som kan lages på 1-2-3! Med en frisk bringebærvinaigrette er dette en frisk salat som passer godt til kjøtt, kylling og fisk.
Frisk smoothie med yoghurt og bringebær
En digg frokostsmoothie med yoghurt, bringebær, rips og litt honning for ekstra god smak. Passer også godt som et lett mellommåltid eller som noe godt og avkjølende på varme dager. Topp gjerne med hele bringebær.
Panna cotta med bringebærsaus
Topp en fløyelsmyk panna cotta med deilig bringebærsaus. Denne italienske desserten med fløte og ekte vanilje smaker ekstra godt til smaken av friske bær. Lag sausen selv av friske bringebær!