Lag noe godt med bær

Lag noe godt med bær

Smakfulle bær som jordbær, bringebær, bjørnebær, moreller og blåbær passer godt både til kaker, middagsretter, salater og som de er. Her har vi samlet våre beste tips og oppskrifter.

Ferske bær levert hjem på døren

Lag noe godt med jordbær

Jordbær er synonymt med sommer, og spesielt når de norske bærene endelig er i butikken er det mange som har jordbær i hus. Lag syltetøy, saft, spis dem som de er eller bruk de i alt fra topping på yoghurten til smoothies.

Skal du oppbevare jordbær lenger enn 1-2 dager før de skal spises? Putt jordbærene i en tett glassbeholder (f.eks et syltetøyglass) i kjøleskapet og jordbærene holder seg mye lenger!

Saftige og søte bringebær

Norske bringebær kommer like etter jordbærene, og de saftige og søte bærene er perfekte til alt fra snacks til middagen. De er lett syrlige og passer dermed godt til kylling, svin og salater - prøv dem gjerne sammen med nøtter eller frø og kjerner!

Fristende blåbær

Å dra på blåbærtur i skogen er like gøy for barn og voksne, og kanskje det blir en god fangst med blåbær i år også? Skulle du ikke ha like mye hell på blåbærturen, finner du alltid ferske blåbær hos din nærmeste MENY-butikk. Her er noen gode tips til hva du kan bruke de søte, små blåbærene til!

Nye smaker med tranebær

Tranebær har en ganske syrlig smak, og passer spesielt godt til viltkjøtt som hjort, elg og rype. Tranebærsaus eller tranebærgele er populært tilbehør til kylling og kalkun, men tranebær er også godt å bruke i drinker, syltetøy og i bakst.