Druer på 4 måter

Druer på 4 måter

Druer er naturens drops og smaker nydelig alene. Men de grønne, røde og blå fruktene kan heve smaken på både hovedretter og desserter.

Det finnes mange ulike typer druer, som varierer i konsistens og smak. Noen er veldig søte, andre har en litt mer bitterhet i smaken.

Felles for dem er at de egner seg godt både til kylling, i salater, til ost, til bakverk og i desserter. Vi gir deg 4 tips til hvordan du kan bruke druer i matlagingen. 

Bakt gulrotsalat med druer og nøtter

Druer og annen frukt kan med fordel brukes som smakshevere i de fleste salater. Her har vi laget en couscoussalat med ovnsbakte gulrøtter, pekannøtter og druer.

Til denne har vi laget en dressing av honning, balsamico, sitronsaft og olivenolje, og smakt til med salt og pepper. Spis den som en vegetarrett eller som tilbehør til kylling.

Hvit pizza med druer og spekeskinke

Hvit pizza, eller pizza bianca, er en pizza hvor rød tomatsaus er byttet ut med creme fraiche. Det åpner også for å toppe med nye smaker, for eksempel noe søtt som druer eller honning.

Denne oppskriften på hjemmelaget pizza er en annerledes og spennende pizza med druer og spekeskinke, en perfekt kombinasjon av søtt og salt.

Bruschetta med gorgonzola og druer

Druer blir ofte servert til ostefat og det er en grunn til det. Prøv også søte druer sammen med skarp blåmuggost på toast.

Her har vi laget en bruschetta av ristet landbrød toppet med gorgonzola og lune druer i en honning- og balsamicosirup. Dette er gode smaker som løfter hverandre. 

Få alt du trenger levert hjem:

Pikekyss med krem og druer

Druer har kanskje sin aller mest naturlige plass i en dessert. Fruktsalat er klassisk, men også kaker og desserter med krem er en god match.

Dette er en rask og nydelig dessert med marengs, krem og druer. Pisk krem, knus pikekyss og bland det hele med druer delt i to. 

Hos MENY skal du alltid få de beste druene i sesong.