Slik velger du den beste mangoen

Slik velger du den beste mangoen

Visste du at mango kommer i mange fargevarianter? En moden mango kan også være helt grønn. Men hvordan plukke ut en moden og saftig mango når man står i butikken? Her får du svaret.

Kan grønn mango være moden?

Fargen har ikke noe å si om en mango er moden eller ei. Mange mener en mango minst skal ha tydelige, røde kinn for å kunne kalles moden, men dette er feil.

Det finnes flere mangotyper som sjeldent blir røde, og noen som blir helt røde - og man må derfor se på helheten når man prøver å finne en moden mango.

Mango er en naturlig råvare, hvor "vær og vind" påvirker utseende på en helt naturlig måte. Derfor blir det også unik variasjon fra frukt til frukt. 

Sweet inside, green outside. Sweet inside, green outside.

Slik velger du ut en moden mango:

  • Hold manoen i hånden og gi den et lett trykk - gir etter for trykket er den moden.
  • Sukkerutslag, altså sorte prikker i skallet, er et annet godt tegn.

Kjøp mango hos MENY:

Mangoen du kjøper i Norge er vanligvis grønn, noen har innslag av rødt. Cevita-etiketten på frukten gir en garanti for at mangoen er moden. 

Mango som selges under merket First Price er ikke modnet, og vil vanligvis trenge en dag eller to på kjøkkenbenken før den kan spises.

Emblem
Visste du at det finnes over 1000 varianter mango på verdensbasis? I Norge er det i hovedsak to varianter som selges; Keitt og Kent.

Saftig, søt og full av vitamin C

Visste du at mango er en av de mest spiste fruktene i hele verden? Ikke så rart, for med sin søte, lett krydrede smak passer den like godt alene som gjest på matbordet.

Den fantastiske frukten er kalorifattig og rik på fiber. Det er en flott kilde til vitamin A og C, og inneholder også folat, B6, jern og litt kalsium, sink og vitamin E.

Slik tilbereder du mango:

  1. Sett frukten på høykant og skjær ned langs steinen med en skarp kniv. Du kan også risse gjennom skallet med en kniv (på samme måte som en appelsin) og skrelle mangoen.
  2. Du kan nå skjære opp fruktkjøttet i passende biter eller båter.

Mango kan også skrelles med potetskreller.

Du kan også skrelle en mango ved å bruke kanten på et glass. Du kan også skrelle en mango ved å bruke kanten på et glass.

Mangoen er perfekt som mellommåltid, i en chutney, salsa, i salater, eller i juice og smoothies, men pass på at den er moden når du kjøper den!

Mangosalat med avokado og granateple er supert som tilbehør til laks, kylling, grillmat eller sterkt krydret mat. Mangosalat med avokado og granateple er supert som tilbehør til laks, kylling, grillmat eller sterkt krydret mat.