LemonGold - stenfri og saftig sitron

LemonGold - stenfri og saftig sitron

På sommeren kommer ekstra saftige, aromatiske og stenfrie sitroner kalt LemonGold i butikkene. Prøv dem i kaker, syrlige lemonader og til middagen. Her er våre beste tips og oppskrifter med den unike sitronen!

Syrlige, smakfulle og aromatiske. Sitron er uunværlig i matlagingen og passer til det meste. En skvis sitron kan løfte en rett til nye høyder og gjøre en ellers kjedelig rett til en real smaksopplevelse. 

Da passer det godt med en ekstra saftig og aromatisk sitron som LemonGold. 

Emblem
Sesongen er kort, og du finner kun LemonGold i butikkene i juli og august. Nyt dem mens du kan!

Hva gjør LemonGold så spesiell?

Sitron er vel sitron, tenker du kanskje. Men akkurat som norske og belgiske jordbær smaker forskjellig, gjelder det samme sitroner. Smak forskjellen!

 • LemonGold er er helt stenfri. Selv om det finnes noen andre stenfrie sitrontyper, er den jevne og svært gode kvaliteten på LemonGold-sitronene noe helt utenom det vanlige. 
 • Stort juiceinnhold gjør denne sitronen perfekt til matlaging, drikke og smakstilsetning. 
 • Aromatisk og pikant - denne sitronen har det lille ekstra! Med mye aroma og spennende smaker gjør LemonGold spesielt god i retter og drikker der den får spille hovedrollen.
Prøv den spennende, stenfrie sitronen neste gang. Se etter LemonGold i butikken! Prøv den spennende, stenfrie sitronen neste gang. Se etter LemonGold i butikken!

Dette kan du bruke LemonGold til

Sitron er godt i limonade, og en liten skvis sitron gjør fisk og reker svært smakfulle - men hva annet kan man egentlig bruke denne syrlige frukten til? Nesten alt! 

Emblem
Se etter LemonGold-merket i frukt- og grøntavdelingen neste gang du handler.
Dette er forskjellen på de ulike sitrusfruktene

Dette er forskjellen på de ulike sitrusfruktene

Fra den søteste appelsin til den sureste sitron. Hva er egentlig forskjellen mellom sitron, lime, appelsin og klementin? Her gir vi deg en oversikt over det spennende familietreet av sitrusfrukter.

Spennende kaker og bakst

Med sin syrlige smak, passer sitron perfekt til søt bakst. Den balanserer smakene, og med sin særegne smak blir bakst med sitron en frisk dessertopplevelse.

Sitronskall gir mye sitronsmak og er godt både som pynt og i selve kaken.

Lag din egen lemon curd

Lemon curd, eller sitronkrem har blitt veldig populær i Norge – ikke så rart da den kan brukes til så mangt. Den er spesielt nydelig som tilbehør til scones og pannekaker, eller som dessert eller kakefyll.

En deilig sitronkrem kan brukes til mye. Prøv den på pavlovaen! En deilig sitronkrem kan brukes til mye. Prøv den på pavlovaen!

Du trenger:

 • 1 dl ferskpresset sitronsaft
 • 1,5 dl sukker
 • 1,5 ss maizena
 • 2 stk egg
 • 2 stk eggplommer
 • 2 ss meierismør

Slik gjør du:

 1. Kok opp sitronsaft og sukker i en liten kasserolle.
 2. Visp egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle. Visp til blandingen er klumpfri.
 3. Hell den varme sitronsaften over eggeblandingen under omrøring.
 4. Ha alt tilbake i kasserollen og kok opp under konstant omrøring (bruk en visp). Kok kremen i ett minutt. Rør hele tiden med en visp for å unngå klumper.
 5. Trekk kasserollen til side og visp inn smøret. Hell kremen over i en bolle og avkjøl.

Skulle det være antydning til klumper i kremen bør den gnis igjennom en sil.

Har du alt du trenger?

Naturlige syrer som du finner i alle former for sitrus, fremhever smaken i maten. En liten skvis sitron kan utgjøre stor forskjell!

Spennende retter med sitron

Sitron er en naturlig følgesvenn til reker, fisk og sjømat, men den hører også hjemme i bakverk, limonader, te, sauser og dressinger - og selvfølgelig en lang rekke middagsretter.

Sitronkylling

Prøv en rask kyllingrett med god smak av frisk sitron og urter. Server med ovnsbakte poteter eller kokt ris.

Emblem
Grunnen er at syre gir deg vann i munnen og aktiverer dine smaksreseptorer. Derfor vil mat med syre oppleves som mer smakfull.

Forfriskende drikke med sitron

I varmen passer det godt med frisk og syrlig limonade, men sitron kan smaksette mocktails og punsj til sommerfesten - eller noe så enkelt som en mugge med isvann. 

Lag sitronlimonade

Limonade er en syrlig og søt drikk med sitronsaft, sukker og vann. Passer like godt til maten som den gjør som tørstedrikk, og er spesielt forfriskende på varme sommerdager

Frisk limonade er en frisk og avkjølende drikk i sommervarmen. Smaksett gjerne med urter eller spennende frukt som litchi. Frisk limonade er en frisk og avkjølende drikk i sommervarmen. Smaksett gjerne med urter eller spennende frukt som litchi.

Du trenger:

 • 6 dl vann
 • 1 dl sukker
 • 3 stk sitron (saften)

Slik gjør du:

 1. Kok vann og sukker til sirup. Avkjøl sirupen helt.
 2. Bland den avkjølte sirupen med saften fra sitronene.
 3. Bland så med vann til du synes limonaden er passe sterk. Bruk mynte og sitronmelisse til pynt og mer smak.

Lag leskende limonade: