Bakst og brød som passer perfekt til grillmaten

Bakst og brød som passer perfekt til grillmaten

Et grillmåltid ville blitt tamt uten gode burgerbrød, pølsebrød og foccacia som tilbehør. Visste du også at du kan grille kaker og annen bakst? Her er våre beste tips til brød og bakverk du ikke bør glemme når du skal grille!

Hamburgerbrød og pølsebrød er en selvfølge - men visste du at det er stor forskjell på de ulike typene? Ikke nok med det, det er en rekke andre brød og bakevarer som egner seg godt til grillmaten!

Hos MENY finner du et stort utvalg spennende brød, bakst og kaker som gir grillmåltidet det lille ekstra.

Brioche til grillmaten

Navnet høres kanskje mest ut som en type kake, men du har kanskje sett brioche-hamburgerbrød og pølsebrød i butikken. Hva skiller brioche fra de vanlige burger- og pølsebrødene?

De luftige og smakfulle brioche-brødene løfter blant annet burgere og pulled pork til nye høyder. De luftige og smakfulle brioche-brødene løfter blant annet burgere og pulled pork til nye høyder.

Hva er brioche?

Brioche er ekstra luftige brød med et høyt innhold av egg og smør. Dette gir dem en helt unik smak og konsistens. 

Burgere, pølser, pulled pork og spareribs er brioche-brødets beste følgesvenn. Du får også tak i brioche sandwichbrød som er passer ypperlig til toast.

I sommer får du også brioche pretzel hotdog buns! Perfekte til pølsa, men også fantastisk som baguett - superenkelt å ha med til pikniken eller på stranden.

Bake selv? Prøv denne oppskriften:

Prøv brioche til grillmaten:

Du får også kjøpt brioche pølse- og hamburgerbrød stykkvis. Kjøp bare det antallet du trenger, så slipper du å sitte igjen med rester!

Focaccia

Focaccia smaker sol, sommer og middelhavet, og er perfekt til grillmaten. Toppet med god olivenolje er dette en perfekt all grillmat. 

Bak selv og server nybakt focaccia til grillmaten, eller kjøp ferdig og varm den lett på grillen før den serveres. Et dryss salt og olivenolje før den grilles lokker fram de fantastiske sommersmakene.

Prøv en av disse oppskriftene:

... Eller kjøp nystekt fra bakeriavdelingen:

Slik lager du blomsterfocaccia

Slik lager du blomsterfocaccia

Prøv den nye trenden blomsterfocaccia og imponer med dekorert focaccia til koldtbordet. Det er ikke ekte blomster, men en kreativ måte å pynte brødet med blomster laget av grønnsaker og urter.

Pizza på grillen

Har du pizzasten kan du få en knasende sprø pizza på få minutter. Du kan lage deigen selv, eller kjøpe en ferdig forstekt pizzabunn.

Har du ikke pizzastein kan du bruke langpanna fra ovnen eller en stekepanne av jern som ståler høy varme.

Tips for en vellykket pizza på grillen:

  • Lager du pizza fra bunnen av? Forstek bunnen i noen minutter. Da trekker ikke fyllet inn i deigen og pizzaen blir lettere å håndtere og flytte på.
  • Stek pizzaen på indirekte varme, ikke over aktive bluss eller rett over glødende kull.
  • Bruk lokk! På den måten vil varmen sirkulere i grillen og gjøre at toppingen også blir stekt.
  • Ikke ha for mye fyll på, dette gjør at pizzabunnen ikke blir sprø.

Kjøp ferdig forstekt pizzabunn:

Slik steker du pizza på grillen

Slik steker du pizza på grillen

Visste du at pizza enkelt kan grilles? En kombinasjon av pizzastein og lokk gir en knasende sprø pizza og deilig smeltet ost. Her er våre tips til å grille pizzaen på gassgrill eller kullgrill.

Dessert på grillen

Visste du at du kan bake kake på grillen? Stek kaken på indirekte varme (ikke over aktive bluss eller glødende kull) og ha lokket på. Da vil varmen sirkulere godt rundt kaken som gjør at den stekes jevnt.

Hva passer vel bedre på grillen en friske fruktkaker? Prøv en lekker fikenterte på grillen:

Du kan også lage en lekker plommekake med vanilje og sitron. Server den gjerne varm med deilig vaniljeis ved siden av. En god avslutning på et godt grillmåltid!

Prøv frukt på grillen i sommer

Prøv frukt på grillen i sommer

Visste du at varme bringer frem en rund og god sødme i frukt? Husk å legge frukt på grillen i sommer, så har du nydelig dessert. Server gjerne med iskrem.

Varm ferdigbakst på grillen

Kanskje du har kake liggende fra helgen, eller ikke har anledning til å bake selv? Så lenge kaken ikke har glasur, kan du varme kaken på grillen slik at den blir lun og smaker nystekt. 

  • Varm kaken i aluminiumsform eller på folie i 3-5 minutter. Server gjerne kaken med is og friske bær.
Belgisk vaffel med iskrem, friske bær og sjokoladesaus er en perfekt avslutning på grillmåltidet. Belgisk vaffel med iskrem, friske bær og sjokoladesaus er en perfekt avslutning på grillmåltidet.

Prøv å varme disse på grillen:

Husk å fjerne eventuelt papir på småkaker og muffins så det ikke tar fyr!