Favoritter til julefrokosten

Favoritter til julefrokosten

Julen byr ofte på gode, lange frokoster hvor man blir sittende å spise til langt ut på formiddagen. Vi deler våre frokostfavoritter!

For mange er den hyggelige julefrokosten nesten like viktig som selve julemiddagen. Den skal bugne av alt man kan tenke seg av pålegg, deilig brød, varm kaffe og friske juicer, og man tar seg gjerne litt ekstra tid når frokosten skal forberedes.

For leder av MENY-Lauget, Espen Schøning Lie, skal en julefrokost nytes sakte, vare lenge og helst bestå av mange norske matskatter. Her deler han fem av sine favoritter på frokostbordet:

Smakfull ost toppet med chutney smaker godt under julefrokosten. Smakfull ost toppet med chutney smaker godt under julefrokosten.

Nydelige oster og godt utvalg av kjøtt

- For meg er det viktig med både ost, kjøtt, sild og godt brød. Rødkittosten Raudberg fra Himmelspannet har en rund og moden smak med myk konsistens, og er nydelig på en kjeks toppet med syltetøy eller chutney. I tillegg har god blåmuggost en fast plass på frokostbordet.

Kjøp alt til julefrokosten hos MENY

Når det gjelder kjøtt, må både lammerull, sylte og roastbeef være på bordet, forteller han. I tillegg er Espen også veldig glad i sild, og Olivias Hjemmelagde har vært en storfavoritt i flere år.

- Det er god sild med fin størrelse som varer lenge, sier han.

Julens frokostbord skal bugne av godt pålegg. Julens frokostbord skal bugne av godt pålegg.

Godt brød med egg og bacon

Godt brød er ifølge Espen kanskje det viktigste på julefrokostbordet, og Alpebrød fra Jacobs Utvalgte synes han smaker nydelig.

- Egg i kombinasjon med bacon er alltid en vinner – også i julen, og da er Jacobs Utvalgte tørrsaltet bacon fra Jæren Smak med tynne skiver røkt over bøkeflis en favoritt, forteller Espen.

Det fine med frokostene i romjulen er at vi endelig har tid. Tid til å ta det med ro, til å gjøre det lille ekstra, til å skravle og til å nyte deilig, norsk julemat.

De 5 beste tipsene til brunsj i julen

De 5 beste tipsene til brunsj i julen

Lange, rolige julefrokoster som sakte går over i både brunsj og lunsj, er et absolutt høydepunkt i julen. Vi gir deg gode tips og oppskrifter til en smakfull brunsj!