Favoritter til julefrokosten

Favoritter til julefrokosten

Julen byr ofte på gode, lange frokoster hvor man blir sittende å spise til langt ut på formiddagen. Vi gir deg våre frokostfavoritter som løfter julefrokosten til nye høyder!

For mange er den hyggelige julefrokosten nesten like viktig som selve julemiddagen. Den skal bugne av alt man kan tenke seg av pålegg, deilig brød, varm kaffe og frisk juice, og man tar seg gjerne litt ekstra tid når frokosten skal forberedes.

En god julefrokost skal nytes sakte, vare lenge og helst bestå av mange norske Matskatter. Her er våre fem favoritter du bør servere på frokostbordet:

De 5 beste tipsene til brunsj i julen

De 5 beste tipsene til brunsj i julen

Lange, rolige julefrokoster som sakte går over i både brunsj og lunsj, er et absolutt høydepunkt i julen. Vi gir deg gode tips og oppskrifter til en smakfull brunsj!

1. Nydelige oster

Rødkittosten Raudberg fra Himmelspannet har en rund og moden smak med myk konsistens, og er nydelig på en kjeks toppet med syltetøy eller chutney.

I tillegg har god blåmuggost en fast plass på frokostbordet. En klassiker til jul er Selbu Blå. Den kan også nytes til snacks og dessert på pepperkake.

Smakfull ost toppet med chutney smaker godt under julefrokosten. Smakfull ost toppet med chutney smaker godt under julefrokosten.

Husk ost til julefrokosten:

2. Et godt utvalg av kjøttpålegg

Når det gjelder kjøtt, må både lammerull, sylte og roastbiff være på bordet. Har du god tid før jul, kan du lage både lammerull, sylte og roastbiff selv - eller kjøpe ferdig. Kokt skinke, spekemat og spekepølser er også fine å servere på frokostbordet.

Hos MENY finner du et stort utvalg pålegg, skinker og roastbiff av høy kvalitet, som passer perfekt til julefrokost, brunsj og julelunsj. 

Julens frokostbord skal bugne av godt pålegg. Julens frokostbord skal bugne av godt pålegg.

3. Julesild

For mange er det ikke jul uten julesild, og når man byr på lekker julefrokost er sild et must. Det må ikke være ren kryddersild eller sursild - hvorfor ikke lage sennepsild eller tomatsild? 

Om du ikke er en sildeelsker selv, er det mange som setter pris på å få sild servert på frokostbordet. Det finnes også et godt utvalg sild av høy kvalitet som sild fra Juviksild eller Olivias Hjemmelagde som egner seg godt.

Det fine med frokostene i romjulen er at vi endelig har tid. Tid til å ta det med ro, til å gjøre det lille ekstra, til å skravle og til å nyte deilig, norsk julemat.

4. Godt brød

Ingen god, norsk frokost uten godt brød! Enten du foretrekker saftige grovbrød eller luftig loff, finner du noe for enhver smak hos MENY. Husk at du også kan kjøpe halvstekte brød og steke dem hjemme rett før de skal serveres. 

For deg som liker grove brød, er Jacobs Utvalgte 100% spelt et godt valg. Liker du litt luftigere brød, er Alpebrød fra Jacobs Utvalgte en sikker vinner.

Dette er forskjellen på de ulike brødene våre

Dette er forskjellen på de ulike brødene våre

Hos MENY finner du et stort utvalg av brødvarer, slik at du enkelt kan finne akkurat det brødet du leter etter.

5. Egg og bacon

Julefrokost eller ei, egg og bacon hører alltid hjemme når man skal kose seg med en velsmakende frokost. Du kan servere egget på mange måter - speilegg, eggerøre eller omelett. 

Til julefrokosten er det også lov å unne seg ekstra god bacon - gå for et tørrsaltet bacon, røkt på bøkeflis. Da får du den aller beste smaken.

Har du husket egg og bacon?