Se etter dette når du velger ribbe

Se etter dette når du velger ribbe

Brynhild Ree Jensen, medlem av MENY-Lauget, gir deg de beste tipsene som sikrer at du velger en ribbe som gjør julemiddagen til en suksess.

Er du en av de som mener at det ikke er jul før du kjenner lukten av ribbe? Da burde du lese videre. 

For å lykkes med ribbemiddagen trenger du gode råvarer. MENY-Lauget, våre egne mateksperter, har i flere år smakt seg gjennom de ulike produsentenes ribber, og de er ikke i tvil: det finnes mye god ribbe!

Den beste ribba til jul - dette er ribbene du finner hos MENY

Den beste ribba til jul - dette er ribbene du finner hos MENY

Ribbe er ikke lenger bare ribbe. Velg mellom et stort utvalg ribbe - alt fra fryst, fersk, krydret og ferdig stekt. Her er noe av utvalget du finner på nett og i din lokale MENY-butikk!

Velg riktig ribbetype

Når du skal velge, bør du tenker over hvilke behov du har. Hvor mange skal det være til bords, hvor mye skal serveres ved siden av og hvor lang steketid? 

Hos MENY finner du både tynnribbe, juleribbe og familieribbe, og her er tynnribbe og familieribbe de aller mest populære.

Familieribbe har kotelettkammen på ribba. Familieribbe har kotelettkammen på ribba.

Hvem passer ribbetypene for?

  • Familieribbe er det mange familier vil ha. Denne varianten har mindre fett og mer rent kjøtt enn tynnribben, og faller derfor i smak hos barn. Her sitter også koteletten ytrefileten på, noe som gir mer kjøtt.
  • Juleribbe er det samme stykket som familieribben, men her er kotelettkambenet fjernet. Det gir et jevnere stykke som er lettere å steke og å dele.
  • Tynnribbe er ribbestykket uten kotelettkammen. Den har samme tykkelse og er lettest å steke, og har mer fett og marmorering som gir mye god smak.
Skal jeg anbefale, ville jeg gått for tynnribben. Her har du godt med fett, noe som gir den skikkelige gode smaken og sikrer saftig ribbe.
Dette er forskjellen på  tynnribbe, familieribbe og juleribbe

Dette er forskjellen på tynnribbe, familieribbe og juleribbe

Det finnes mye forskjellig ribbe i kjøttdisken. Hva skal du egentlig velge av tynnribbe, familieribbe og juleribbe? her får du svarene på alt du lurer på. Dette er ribba du bør velge til jul!

Se etter fettet

Når du skal velge den beste ribba, er det fettet du skal se etter. På matspråket heter kalles dette ”marmorering”, og betyr ”naturlig fett som ligger spredt rundt i kjøttet”. Dette er det hvite fettet du ser i kjøttet.

- Fettet gjør at kjøttet blir saftigere og får en god smak, tipser Brynhild.

Ribbe med tydelig marmorering. Dette gjør kjøttet saftigere og gir en god smak. Ribbe med tydelig marmorering. Dette gjør kjøttet saftigere og gir en god smak.
Emblem
Det er ikke bare for smakens skyld at fettet er viktig. Uten et fettlag under svoren, blir ikke svoren sprø.

Med andre ord - marmorering, godt med fett under svoren og god kjøttfylte gir en ribbemiddag du sent vil glemme. 

Er du fremdeles usikker? Spør en av våre dyktige matarbeidere i ferskvaredisken. Vi hjelper deg gjerne med å finne den perfekte ribben til julekvelden!

Slik steker du ribbe med sprø svor

Slik steker du ribbe med sprø svor

Over halvparten av alle nordmenn spiser ribbe på julaften, og hvert år er det like spennende å se om svoren blir sprø. Vil du være sikret knasende sprø svor og saftig ribbe? Vi viser deg hvordan du enkelt steker perfekt ribbe - hver gang.