Slik bruker du julens valnøtter

Slik bruker du julens valnøtter

Julen er høysesong for nøttespising. Nøtter er ikke bare god snacks, de er også gode i ulike matretter. Spesielt valnøtter passer perfekt til mange av julens måltider. Se våre tips!

Julen er høysesong for nøttespising, og en skål fylt med nøtter kan være et godt avbrekk fra alt julesnopet og julekakene. Men hva annet kan man bruke dem til enn som ren snacks?

Valnøtter har en mektig smak, og er svært anvendelige i matlaging. De kan brukes i både matretter og desserter, og smaker nydelig i kombinasjon med ost og honning.

Husk valnøtter i julen:


Valnøtter og honning i fin harmoni

Et stort, smaksrikt ostefat gjør den lange julefrokosten komplett. Men hva er ost uten deilig tilbehør? Honningstekte valnøtter passer perfekt til ost, og du lager det på under 20 minutter!

Honningstekte valnøtter er utrolig god med smaksrike oster. Honningstekte valnøtter er utrolig god med smaksrike oster.

Lag gjerne noen porsjoner ekstra og fyll et glass som du gir bort i gave til en nabo, venner eller familie. Spiselige gaver er noe alle setter pris på!

Enten du bare har lyst på noe godt eller vil lage en deilig forrett, er bruschetta med pære og ricotta perfekt.

Bruschetta med pære og ricotta er utrolig godt! Ønsker du en annen ost, kan du erstatte ricottaen med chevre. Bruschetta med pære og ricotta er utrolig godt! Ønsker du en annen ost, kan du erstatte ricottaen med chevre.

- Lun bruschetta med ricottaost, tynne skiver med søt pære, flytende honning og valnøtter er perfekt vintermat! Om du har en forkjærlighet for chevre, kan du fint bytte ut ricottaen, sier sier Kim Ronny, medlem av MENY-Lauget.

Har du alt du trenger?

Valnøtter i desserten

Skal du ha riskrem til dessert i julen, eller har rester av risgrøt du ønsker å bruke opp? Tradisjonelt serveres riskrem med rød saus, men den er også veldig god med frukt og bær.

Lag hjemmelaget riskrem med klementin og bringebær med julens klementiner, friske bær og hakkede nøtter, som valnøtter, for en ny vri!

Riskrem er en klassisk juledessert, men det er ingenting i veien for å gi den ny smak med klementiner, valnøtter og friske bær! Riskrem er en klassisk juledessert, men det er ingenting i veien for å gi den ny smak med klementiner, valnøtter og friske bær!

- Etter du har laget vaniljesukker, blandet det inn i grøten og rørt godt så grøten blir luftig, pisker du fløte til krem og vender inn. Legg riskrem i skåler og topp med klementinbåter, bringebær og hakkede nøtter.


Vil du lage noe annet enn de tradisjonelle juledessertene, er brie i kombinasjon med pærer og nøtter perfekt. 

- Brie med stekte pærer og nøttemiks med varm saus av vaniljestang, honning og eplemost smaker nydelig, avslutter Kim Ronny.