Våre beste kyllingretter

Våre beste kyllingretter

Trenger du tips til raske, sunne og enkle middager i hverdagen er kyllingfilet et perfekt utgangspunkt. Her har vi funnet frem våre 10 mest populære oppskrifter med kyllingfilet, så det er bare å prøve seg frem til du finner din favoritt.

For mange familier er det viktig at hverdagsmiddagen er lettvint å tilberede, sunn og rask. Kylling er magert kjøtt som ikke bare smaker fantastisk godt – det er også næringsrikt, kalorifattig og sunt. 

Kylling kan smaksettes med mange typer krydder - fra det kjente med salt og pepper til de mer eksotiske krydderblandingene som importeres fra andre land, som karri og tandoori. Kylling kan smaksettes med mange typer krydder - fra det kjente med salt og pepper til de mer eksotiske krydderblandingene som importeres fra andre land, som karri og tandoori.

Det fine med kylling er muligheten til variasjon. Kyllingfilet kan brukes i supper, taco, gryteretter, sandwich og i wok. Også tilbehøret kan varieres som du ønsker, enten om det er ris, grønnsaker, pasta, potet eller salat. 

Her har vi funnet frem våre mest populære oppskrifter med kyllingfilet:

Kylling i karri

Kylling og karri er en smakfull kombinasjon. Her er en enkel og god oppskrift på den velkjente indiske kyllingretten. Perfekt hverdagsmiddag for hele familien.

  • Se oppskrift på kyllinggryte i karri her

Alt du trenger til Kylling- og karrigryten:

Kremet kyllinggryte med sopp og bacon

Dette er en nydelig, kremet kyllinggryte med mye smak. Baconet sørger for en herlig røkt smak, og sammen med opp, løk, kremost og urter blir det en deilig smaksopplevelse. Og det beste av alt? Den lages på under 20 minutter! Perfekt når du ikke har så mye tid til middagslagingen.

Kremet kyllinggryte med sopp og bacon er enkelt og veldig godt! Kremet kyllinggryte med sopp og bacon er enkelt og veldig godt!

Kyllingpai

Pai med kylling er godt og enkelt, og en rett som faller i smak hos både store og små. Lag din egen paibunn eller spar mye tid ved å kjøpe ferdig. Paien kan også lages når du har ledig tid i helgen, da har du enkel mat å varme opp når hverdagens mas tar deg.

  • Se oppskrift på kyllingpai her

Alt du trenger til kyllingpaien:

Baconsurret kylling med brie

Baconsurret kyllingfilet fylt med brie er enkelt og smakfullt, og kombinasjonen bacon og ost er helt uslåelig! Prøv med smørdampet spinat, et smakfullt, supersunt og raskt tilbehør til kylling.

  • Se oppskrift på baconsurret kylling med brie og spinat her

Alt du trenger til baconsurret kylling med brie og spinat:

Se oppskrift på baconsurret kylling med brie og spinat her

Kremet kyllingsuppe

Kyllingsuppe er godt for både kropp og sjel. Denne er enkel å lage, og med masse god smak. 

  • Se oppskrift på kyllingsuppe her

Alt du trenger til kremet kyllingsuppe:

Kylling i kokosmelk 

Hva med å prøve en enkel og god kyllinggryte med kokosmelk? Du kan bruke en thai-karri for å få litt sterkere smak.

  • Se oppskrift på kylling i kokosmelk her

Alt du trenger til kylling i kokossaus:

Kylling med pesto og pasta

Kylling med pasta og pesto passer godt til hverdags. Stek kyllingfilet, kok pasta og server med en smakfull pesto, enkelere måte å servere kylling på finnes vel ikke. Noen ristede pinjekjerner gjør den ekstra smakfull! 

  • Se oppskriften på kylling med pesto og pasta her

Alt du trenger til kylling med pesto og pasta:

Kyllingwok

Kylling er som skapt for wok, og en svært populær hverdagsmiddag. Resultatet blir nemlig nærmest garantert saftig og lekkert, uansett om du er en habil woker eller woker for første gang. Det er lett å variere, enkelt å lage og smaker kjempegodt!

Wok med kylling er rask, god og sunn mat. Wok med kylling er rask, god og sunn mat.

Alt du trenger til kyllingwok:

Ovnsbakt kylling med parmesan og fløte

Smakfull oppskrift på ovnsbakt kylling, som passer like bra om du bruker kyllingfilet, kyllinglår eller kyllingbryst. Med mild og rund smak av tomat, fløte og parmesan, er dette noe for både store og små. 

  • Se oppskriften på ovnsbakt kylling her

Alt du trenger til ovnsbakt kylling med parmesan og fløte:

Kyllinggryte med grønn thai-karri

En god thai-karri kan man nesten aldri få nok av. Mye av hemmeligheten ligger i den perfekte balansen mellom salt, søtt, syrlig og hot. Med masse friske grønnsaker og kyllingfilet, er dette dessuten en litt sunnere middag.

  • Se oppskriften på kyllinggryte med thai-karri her

Alt du trenger til kyllinggryte med grønn thai-karri:

Baconsurret kylling med brie og paprikasalat

Eller hva med en sommerlig og smaksrik kyllingrett hvor en sødmefull paprikasalat setter prikken over i’en? 

  • Se oppskrift på baconsurret kylling med brie og paprikasalat her

Alt du trenger til baconsurret kylling med brie og paprikasalat: