Torungen - Arendal

Torungen - Arendal

Kortreist og tradisjonell mat fra Sørlandet.

Torungen eies av Ferdigmat AS og representerer den gode, kortreiste maten fra nærmiljøet og den lange mattradisjonen på Sørlandet. De ansatte er opptatt av råvarens historie og opphav, og benytter kun det beste til sin tradisjonsmat.

Torungen lager fiskemat hovedsakelig med fersk fisk, potetmel og helmelk – slik det tradisjonelt lages. Kompene lages slik man ville gjort det hjemme – og bedre enn det blir det vel ikke?

Ferdigmat ble startet i 1971 og Torungen er i dag mest kjente for kompe og lapskaus. Som kjent har kjært barn mange navn, og Torungens Sørlandskomper kan for noen hete klubb, kumle, kompe, potetball, klot eller ball. Retten er kjent for å ha sin egen vri ut fra opphavet hvor i Norge den kommer fra.

Til sjømatproduktene Torungen produserer, som fiskekaker, fiskeboller og fiskepudding, hentes fisken fra havet like utenfor hvor de holder til.

De er opptatt av de gode råvarene som gir den gode smaken i sjømaten sin, og opptatt av at forbrukerne spiser fisk så ofte som mulig for å oppnå et sunt kosthold.

Torungen har nært forhold til leverandørene sine, der potetene kommer fra bønder i området rundt Grimstad – og bruker faktisk samme leverandør som leverer til slottet! Grimstadområdet har lange tradisjoner med grønnsaksproduksjon, og klima og jordsmonn egner seg godt til potetproduksjon.

Produktene fra Torungen får du i utvalgte MENY-butikker i Agder.