Matskatter fra Agder

Agder har alt. Hav og fiske, en langstrakt og frodig kyst, dype daler og driftige fjellgårder. Her lager de mye god, lokalprodusert mat, som sursild, eplemost og nydelig pinnekjøtt av lam på fjellbeite.

Lokalmat fra Agder:

Eplemost og syltetøy av søte frukt og bær 

På sørlandet er det gode forhold for smakfulle, søte frukt og bær som blir til syltetøy, saft og eplemost. På Røyland gård lager de syltetøy av ville bær fra skogen, mens hos K.G Puntervold lager de friskpresset saft fra lokale hageepler. En smak av Sørlandet!

Tradisjonell mat fra Sørlandet

Har du smakt kalvesuss eller kompe? Kalvesuss er et sylteliknende pålegg laget av kalvekjøtt, og kompe er kanskje bedre kjent som komle eller potetball. Begge deler kan du finne i MENY-butikker i Agder-traktene. 

Unike råvarer rett fra brygga til eget røykeri

Med vakker beliggenhet på fiskebrygga i Kristiansand, tar topp skolerte fiskebehandlere i mot fersk sjømat i fiskemottaket. Fisken røykes i eget røykeri – det eneste i Kristiansandsdistriktet.

Pølser, pålegg og spekemat fra Sørlandet

Fjellgarden Hovden øverst i Setesdal driver ekteparet Merethe Hjemdahl og Rolf Arne Haugen produksjon av både pinnekjøtt, pølse og spekemat. I tillegg holder Jens Eide til i Lillesand med eget slakteri, pølsemakeri og catering- Lokalmat og kortreist mat er stikkord i hos begge disse produsentene.

Emblem
God mat skaper trivsel, mener vi. Vi setter vår ære i at produktkvaliteten alltid skal være den ypperste, og smaken den aller beste. - Jens Eide