Thulefjord - Målselv

Thulefjord - Målselv

Resultatet av Nordnorsk matevolusjon.

Nordnorsk matkultur har gjennom alle tider vært preget av oppfinnsomhet og utstrakt bruk av lokale råvarer. Det har vært med på å prege mange nordnorske retter slik at de i dag er både hverdagsmat og festmat med svært høy kvalitet.

I Thulefjord-serien benyttes kun nordnorske råvarer av høy kvalitet, og produktene representerer med stolthet det aller beste fra den tradisjonsrike og mangfoldige nordnorske matkulturen.

I det vakre og ville landskapet i Nord-Norge finner vi Norges beste lam. Og det er ikke uten grunn vi kan si at Nord-Norge har de beste lammene.

Lammene har unike beiteforhold, med en vekstsesong som gir stadig påfyll av friske og næringsrike urter, frodig beitegras og lys døgnet rundt. Kort fortalt kan en si at lammene fra Nord-Norge er marmorert, saftig og krydret fra naturens side.

I Målselv blir produktene laget av kyndige hender, og det er mye godt håndverk og kjærlighet som legges ned i hvert enkelt produkt.

Produkter

Thulefjord representerer det aller beste fra den levende og mangfoldige nordnorske matkulturen gjennom bruk av nordnorske råvarer og tradisjonsrike nordnorske oppskrifter. Flere av produktene er også håndlagede, noe som gir ekstra "hjemmelaget" smak og utseende.

Vi er stolte over at flere av våre produkter i Thulefjord serien har blitt tildelt Spesialitetsmerket. Produktene som har dette merket skal hjelpe forbrukerne frem til ekte matopplevelser, samtidig som det skal bidra til norsk matmangfold og lokal utvikling gjennom matproduksjon.

Dette er matprodukter med spesielle kvaliteter når det gjelder råvarebruk, produksjonsmetode og smak.

Thulefjord pinnekjøtt

Med lys døgnet rundt under midnattssolen og varme fra Golfstrømmen, er Nord-Norge en grønn oase i Arktis. Gress og urter byr på ekstra saftige og rike smaker, og gir spesielle kvaliteter til nordnorske lam. Lammene som benyttes til Thulefjord pinnekjøtt er utvalgt spesielt for god kjøttfylde og lite fett.

Også i tørkeprosessen spiller naturen en viktig rolle. Her benyttes ikke klimaskap, men frisk uteluft for å aktivt  styre temperatur og luftfuktighet. De ansattes håndverksmessige finførlighet overvåker prosessen og sørger for kvalitet i hvert ledd. Resultatet blir et unikt pinnekjøtt med mild og god fåresmak kombinert med avpasset saltsmak.

Produkter fra Thulefjord får du i utvalgte MENY-butikker.