Matskatter fra Troms og Finnmark

Det arktiske klimaet med sol hele døgnet i den korte sommersesongen, bidrar til spesielt konsentrerte smaker på det som dyrkes i jorda. Her, lengst nord i landet der reinen beiter fritt og tradisjonene står sterkt, produseres det festmat!

Lokalmat fra Troms og Finnmark

Reinsdyrkjøtt av høy kvalitet fra Finnmark Rein

Langt nord er det perfekte forhold for reindrift. Alt det reinen spiser fra naturens ville spisskammere, setter en fantastisk smak på kjøttet.

Spekemat, pølser og pålegg i nordnorsk stil

 Thulefjord bruker kun nordnorske råvarer og lager pølser, pinnekjøtt og ulike kjøttvarer med røtter i nordnorsk matkultur, mens Mydland lager de lekreste spekepølser. Aron Mat lager ruller og pålegg, og spesielt tromsørullen er populær til jul.

Håndpillede reker fra Lyngenfjord

Ikke mange bedrifter håndpiller reker i Norge. Men hos Lyngenfjord på Lenangsøyra i Nord-Troms har de valgt å gjøre som på femti-tallet og har åtte årsverk knyttet til rekepillelinja på fabrikken.

Matskatter av bær og urter i arktiske områder.

Nordlysmat lager produkter med mye historie, smak og farge, som olje, salt, drikke, gløgg, chutney, pesto, gelé og krydder av bær og urter som sankes i arktiske områder. Reisa lager bærsirup av bær fra lokale plukkere.