Alt du trenger å vite om reinsdyrkjøtt

Alt du trenger å vite om reinsdyrkjøtt

Reinsdyrstek, mørbrad, ytrefilet av rein og indrefilet - her er vårt store utvalg av reinsdyrkjøtt, tilberedningstips og oppskrifter med reinsdyr.

Reinsdyrkjøtt er nydelig, mørt kjøtt med smak av norsk høst. Den unike og deilige smaken på reinsdyrkjøtt byr på gode minner for mange, og serveres gjerne med sesongens sopp og rørte tyttebær.   

Her guider vi deg gjennom de ulike stykningsdelene og produktene du finner hos oss, og gir deg tips til hvordan du serverer dem i høst.  

Norsk reinsdyrkjøtt er nydelig festmat og noe du kun får ferskt på høsten. Grip muligheten, og invitér på festmiddag!

Finnbiff av reinsdyr

Reindyrskav, eller finnbiff, er en tradisjonell norsk rett. Finnbiff er et allsidig kjøtt, som kan brukes i gryter, til wraps og på pizza. 

Reinsdyrskav er kjøttbiter fra reinsdyret som er skjært i tynne skiver. Rein finnbiff fra Finnmark Rein finner du i frysedisken, og er derfor å få tak i hele året. Stekes fra fryst tilstand. Reinsdyrskav er kjøttbiter fra reinsdyret som er skjært i tynne skiver. Rein finnbiff fra Finnmark Rein finner du i frysedisken, og er derfor å få tak i hele året. Stekes fra fryst tilstand.

En klassisk finnbiffgryte med bacon, geitost, sopp og einebær passer utmerket til kalde høstkvelder. Denne tar tar kort tid å lage, og er perfekt å servere både til hverdags og fest.

Reinkjøttet du finner hos oss er fra Finnmark Rein. Finnmark Rein fokuserer på smakfullt kjøtt på naturens premisser, og reinsdyrene beiter over store avstander i Finnmark.

Indrefilet av reinsdyr

Indrefilet av rein er det mest eksklusive stykket fra reinen, og en sjelden delikatesse. Dette er det møreste stykket på dyret, og kjøttet har en mild viltsmak.

Indrefilet av rein er det mest eksklusive stykket fra reinen, og en sjelden delikatesse. Indrefilet av rein er det mest eksklusive stykket fra reinen, og en sjelden delikatesse.

Stek indrefileten raskt på begge sider på høy varme, og la den hvile noen minutter. Server sammen med pastinakkpuré, rødvinssaus og aspargesbønner. 

Finnmark Rein

Finnmark Rein

Utsøkt kjøtt utvalgte dyr som beiter fritt i vill natur, der reinen trives best. Alt det reinen spiser fra naturens ville spisskammere, setter en fantastisk smak på kjøttet - smak forskjellen.

Ytrefilet av reinsdyr

Ytrefilet er et mørt kjøtt med en mild viltsmak fra den ytre delen av ryggstykket på reinen. Siden ytrefileten har en jevn størrelse, er den lett å steke jevnt, og egner seg godt til helsteking.

Den jevne størrelsen på ytrefileten gjør det lett å få et godt stekeresultat. Den jevne størrelsen på ytrefileten gjør det lett å få et godt stekeresultat.

Slik steker du ytrefilet av reinsdyr

 1. Brun kjøttet raskt på begge sider i en nøytral olje.
 2. Skru ned til middels varme og tilsett 2 ss smør, 1 kvast frisk timan eller rosmarin, et par knuste einebær og gjerne ett fedd hvitløk.
 3. Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene.
 4. Legg kjøttet i en ildfast form. Hell smøret over kjøttet og stek videre i ovn ved 125 grader i ca. 20 min. Bruk steketermometer.
 5. Kjøttet er ferdig når det har en kjernetemperatur på mellom 62–65 grader. Husk at temperaturen stiger noe på restvarmen i kjøttet mens kjøttet hviler.
 6. La fileten hvile under folie i 10 min før du skjærer opp kjøttet i delikate porsjoner.
Du kan også grille kjøttet kjapt på direkte varme, så 10-15 min under lokk på indirekte varme.

Mørbrad av reinsdyr

Mørbraden sitter øverst på låret, mot ytrefileten. Det er et mørt stykke med en fyldig smak, som tåler smaksrikt tilbehør.

Mørbrad av rein er et mørt stykke med en fyldig smak. Mørbrad av rein er et mørt stykke med en fyldig smak.

Slik langtidssteker du mørdbrad:

 1. Krydre med salt og pepper før du bruner kjøttet raskt på begge sider i en nøytral olje.
 2. Skru ned til middels varme og tilsett 2 ss smør, 1 kvast frisk timan eller rosmarin, et par knuste einebær og gjerne ett fedd hvitløk.
 3. Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene.
 4. Legg kjøttet i en ildfast form. Hell smøret over kjøttet og stek videre i ovn ved 90 grader i ca. 1,5–2 timer. Bruk steketermometer.
 5. Kjøttet er ferdig når det når en kjernetemperatur på mellom 62–65 grader. Husk at temperaturen stiger noe på restvarmen i kjøttet mens kjøttet hviler.
 6. La kjøttet hvile 10–15 min etter det er stekt. 
Serveres ofte med rotgrønnsaker, sopp og fløtesauser. Den søtlige viltsmaken egner seg også i lettere retter, gjerne med asiatiske smaker.

Medaljong av reinsdyr

Medaljongen kommer fra den indre delen av baklåret. Den er nesten like mør som ytrefileten, men har en mer fyldig smak.

Medaljongen bør stekes hel, og du kan beregne ca. 200 gram kjøtt per person.

Stek den enkelt i pannen og videre i stekeovnen (på samme måte som ytrefileten) for et saftig og mørt resultat.

Det beste tilbehøret til viltkjøttet

Det beste tilbehøret til viltkjøttet

Tilbehør er en viktig del av viltmåltidet, og sesongens sopp, bær og rotgrønnsaker er godt følge til viltmiddagen. Her er våre tips og oppskrifter på godt tilbehør til vilt!

Surret reinsdyrstek

Steken kommer fra baklåret, og selges surret uten bein. En stek egner seg godt for tilberedning i ovn, og er ganske enkelt å tilberede.

Steken du finner i butikk er surret uten bein. Tradisjonelt sett steker samene den med bein. Steken du finner i butikk er surret uten bein. Tradisjonelt sett steker samene den med bein.

Slik tilbereder du reinsdyrstek:

 1. Krydre med salt og pepper.
 2. Brun kjøttet raskt på begge sider i en nøytral olje. Skru ned til middels varme og tilsett 2 ss smør, 1 kvast frisk timan eller rosmarin, et par knuste einebær og gjerne ett fedd hvitløk.
 3. Bruk en skje og øs smøret over kjøttet et par ganger så det tar til seg de gode smakene.
 4. Legg kjøttet i en ildfast form, gjerne på en seng av rotgrønnsaker. Hell smøret over kjøttet og stek videre i ovn ved 125 grader i ca. 2 timer. Bruk steketermometer.
 5. La kjøttet hvile under folie i 15-20 min før du skiver den opp.
 6. med viltsaus, grønnsaker, kokte poteter og tyttebær.
Ved kjernetemperatur på 70 grader er steken rosa, ved 76 grader er den gjennomstekt.