Lag noe godt med vilt

Lag noe godt med vilt

Høsten er tiden for viltkjøtt! Hos MENY finner du et stort utvalg av årets ferske viltkjøtt - alt fra elg, reinsdyr, til fasan og mer eksotiske råvarer av vilt. Sammen med sesongens sopp, frukt og grønnsaker blir viltmiddagen et festmåltid. 

Ikke glem dette til viltmiddagen

Lag noe godt med reinsdyr

Reinsdyrkjøtt er nydelig, mørt kjøtt med smak av norsk høst. Spesielt ulike typer reinsdyrfilet er delikat kjøtt som egner seg godt når man vil lage noe ekstra godt. Server gjerne med sesongens sopp og rørte tyttebær.   

Det aller meste av viltkjøtt er magert, så fet og smaksrik fløte, smør, rømme og brunost kan gjerne være med i en tykk, god saus ved siden av kjøttet.

Spennende retter med mør hjort

Hjort er utrolig mørt og godt kjøtt som passer godt til helgemiddagen, feiringer eller når du vil skjemme bort gjestene med ekstra mørt og smakfullt kjøtt. Server gjerne med risotto,og høstens rotgrønnsaker.

Det gode tilbehøret til vilt

Ingen rett er komplett uten godt tilbehør! Vilt passer perfekt sammen med andre typiske høstråvarer. Sopp, bær og knasende rotgrønnsaker harmonerer akkurat slik det skal med den kraftige viltsmaken.

Dårlig tid? Vi har alt tilbehøret du trenger

De beste rettene med elg

Elgkjøtt er en fantastisk råvare og perfekt festmat til de mørke høstkveldene. Lag en klassisk elgstek, elghakk eller nyt smaken av vilt med gode elgburgere.

Rypekjøtt er mørkt og smaksrikt, men kan fort bli litt tørt om det stekes for lenge.

Enkle hverdagsretter med viltkjøtt

Har du rester av helgens viltmiddag, eller ønsker å bruke det gode, smakfulle viltkjøttet til en god og enkel hverdagsmiddag i sesongen? Her er noen enkle oppskrifter som garantert faller i smak hos både store og små.