Reinsdyrfilet med pastinakkpuré

Norsk reinsdyrkjøtt er nydelig festmat og noe du kun får ferskt på høsten. Både indrefilet og ytrefilet er meget mørt kjøtt som egner seg godt til denne oppskriften. Vi har valgt å bruke ytrefilet, servert med pastinakkpuré, rødvinssaus og aspargesbønner.
Reinsdyrfilet med pastinakkpuré

Tid

Tidsforbruk Over 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Romtemperer kjøttet. Sett ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Fjern eventuelle sener og krydre kjøttet med grovt havsalt og sort pepper.
  3. Brun kjøttet på begge sider i smør og olje.
  4. Stek på rist i 8 minutter. 180 grader varmluft.
  5. La kjøttet hvile i 10 minutter.
  6. Pastinakkpuré: Skrell og del pastinakken i mindre biter. Kok dem myke i vann og melk blandet sammen. Sil av væsken og ta vare på den.
  7. Mos pastinakken med en stavmikser. Spe på med vann-og melk-blandingen. Ha i en god spiseskje smør.
  8. Smak til med salt, pepper og litt trøffelolje rett før servering.
  9. Servér med aspargesbønner, rødvinssaus og sprøstekt bacon.