Reinsdyr indrefilet med konjakksaus

Reinsdyr indrefilet med konjakksaus

Ingredienser

Hovedrett

300 g indrefilet av rein
200 g sopp
6 stk poteter
smør eller olje til steking

Saus

50 g smør
1 dl konjakk
4 dl viltkraft
2 dl fløte
1 ss tyttebær, tinte eller ferske
salt
pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Indrefilet av reinsdyr er noe av det møreste du kan spise, og sammen med denne konjakksausen og poteter blir middagen garantert suksess.

  1. Forvarm stekeovnen til 70 °C med en ildfast form i. Krydre ­indrefileten godt med salt og pepper, og la ligge i ­rom­temperatur i 1 time før steking.
  2. Vask potetene godt, og kok dem til de er møre.
  3. Skjær kaldt smør i terninger og sett i kjøleskapet. Kok opp ­konjakk og viltkraft i en kjele og reduser til 1/3 under omrøring. Hell over fløte, smak til med salt og pepper og kok inn på middels varme til det tykner. Pisk inn smøret litt etter litt.
  4. Rens soppen og stek først i tørr panne, tilsett smør og smak til med salt og rikelig pepper.
  5. Varm pannen og ha i olje. Brun fileten på alle sider på høy varme. Ha over i en ildfast form og sett i stekeovnen på 70 °C i 5 min. La fileten hvile i 10 minutter før du serverer.
  6. Varm opp sausen rett før ­servering og ha i tyttebærne. NB: Den ferdige sausen skiller seg om den varmes opp over 60 °C.