Det beste av vilt

Det beste av vilt

Norske skoger, fjell og vidder huser noen av våre ypperste delikatesser: Viltkjøtt. Sett elg, rype, hjort eller reinsdyr på menyen og vinn alle matglade hjerter rundt bordet! Her finner du gode oppskrifter med høstens beste råvarer.

Selv om du ikke går på jakt selv, er det heldigvis fullt mulig å nyte lekkert viltkjøtt når høstmørket faller på.

Hos MENY har vi et rikt utvalg av både de mest tradisjonelle vilttypene som elg, rype og reinsdyr til mer eksotiske innslag som fasan.

Stort utvalg viltkjøtt hos MENY:

Vilt passer perfekt sammen med andre typiske høstråvarer. Sopp, bær og knasende rotgrønnsaker harmonerer akkurat slik det skal med den kraftige viltsmaken.

Hjort

Hjort er utrolig mørt og godt kjøtt. Lag et måltid med hjort hvor smaken av vilt tas igjen i tilbehøret. Server hjort med risotto, og i litt lønnesirup blandet sammen med grønnsakene foe en god sødme.

Det aller meste av viltkjøtt er magert, så fløte, smør, rømme og brunost kan gjerne være med i en tykk, god saus ved siden av kjøttet.

Husk det gode tilbehøret:

Det beste tilbehøret til viltkjøttet

Det beste tilbehøret til viltkjøttet

Tilbehør er en viktig del av viltmåltidet, og sesongens sopp, bær og rotgrønnsaker er godt følge til viltmiddagen. Her er våre tips og oppskrifter på godt tilbehør til vilt!

Lag noe godt med elgkjøtt

Høstens beter er proppfulle av både smak og farge. Ha dem som tilbehør til en rustikk elgstek.

La elgen få langtidssteke med steketermometer, så får du saftig og mørt kjøtt. Husk å la steken hvile før du skjærer i den!

Viltburger til helgekosen

Lyst til å lage en skikkelig høstburger til helgekosen? Lag en viltburger av elgkjøtt med høstens ferske kantareller, sprøstekt bacon og hjemmelagde potetbåter.

Lag noe godt av rype

Rype er kjempegod mat og ekstra god er den om den er selvskutt og servert med en god jakthistorie til.

Rypekjøtt er mørkt og smaksrikt, men kan fort bli litt tørt om det stekes for lenge.

Briljer på kjøkkenet med ovnsstekte rypebryst med fløtesaus og mandelpotetmos. Pass på tilberedningstiden så rypekjøttet ikke blir for godt stekt. Litt rosa kjøtt er mørest og saftigst.

Prøv disse lekre oppskriftene med rype:

Reinsdyr

Grip muligheten høsten gir, og invitér på festmiddag! Den unike og deilige smaken på reinsdyrkjøtt byr på gode minner for mange og serveres gjerne med sesongens sopp og rørte tyttebær.

Plomme er et annet navn på flatbiffen, som er en del av låret.

Skav

Skav er også selvskreven i viltgryte. En rimelig og lun høstrett som virkelig setter den rette stemningen både til hverdag og helg.