Rypebryst med appelsinkokte gulrøtter og byggryn

Rype er en liten type skogshøns, og går under kategorien viltkjøtt. Noen mener ingenting smaker så mye av norsk natur som rype. I denne oppskriften har vi smaksrikt tilbehør som appelsinkokte gulrøtter, tørrsaltet bacon og god løk. Én rype per person er passe.
Rypebryst med appelsinkokte gulrøtter og byggryn

Ingredienser

Tips!

Du kan også servere en kremet viltsaus ved siden av denne retten.

Slik gjør du

  1. Krydre rypebrystene med salt og pepper. Stek brystene i smør i ca 3 minutter på hver side. De skal fortsatt være rosa i midten. Hvis du ikke har fått tak i bresert borretanløk, kan du skjære annen type løk i båter og steke dem sammen med rypebrystene.
  2. Kok byggrynene etter anvisningen på pakken.
  3. Vend gulrøttene, borretaneløken og tyttebærene inn i byggrynene.
  4. Del baconet i terninger og sprøstek det.
  5. Anrett byggrynsalaten på tallerkener eller et stort fat. Del rypebrystene i to på skrå og anrett dem på byggrynene sammen med sprøstekt bacon.