Kulinaris - Kolbotn

Kulinaris - Kolbotn

På Kolbotn utenfor Oslo ligger iskremfabrikken Kulinaris som produserer norsk, ærlig iskrem med både lokale råvarer og råvarer fra utlandet – hvor smaken er det viktigste.

Historien om Kulinaris startet med tre glade gutter fra Kolbotn som ønsket seg noe nytt i livet. Året var 2002 da de fikk ideen om å starte iskremfabrikk, og de fant lokaler, bygde fabrikk og startet den store jobben med å prøvelage iskrem og sorbet.

Skal lage verdens beste iskrem og sorbet

Etter masse prøving og feiling med ulike råvarer og mikser, kurser og messer i Italia, Canada og USA og innkjøp av maskiner, kom produksjonen litt etter litt i gang. Responsen fra kundene var overveldende, og de fortsatte derfor å kjøpe Kulinaris.

I dag er Kulinaris en veldrevet iskremfabrikk som selger til både matbutikker, isbarer, hoteller og restauranter.

Hver eneste dag handler kompromissløst om det ene og viktige målet ved å være kompromissløse på smak: Å lage verdens beste iskrem og sorbet.

Lager alle oppskriftene selv

Sorbetene lages på lite bearbeidet frukt – fruktpureer i sin naturlige form, helt uten konsentrater, aromaer eller fargestoffer. Iskremene lages med fersk melk og fløte, og inneholder relativt lite fett. Både sorbetene og iskremene inneholder lite luft – ca. 25 prosent mot normalt 50 prosent.

Alle oppskriftene lager de selv, fra testing på kunder og eget personale. I dag har Kulinaris vokst seg til en anerkjent aktør, både i dagligvare og restaurantmarkedet.

Du finner Kulinaris i utvalgte MENY-butikker.