Matskatter fra Oslo og Akershus

Du trenger ikke bo på landet for å nyte lokalprodusert og kortreist mat! Midt i Oslo produserer pølsemakerne i Metervare. Fra Klokk&Co får du blant annet Fripa, en leskende alkoholfri IPA, mens du kan nyte pepperlaks fra Troll Salmon til frokosten og lekker økologisk is fra Nýr til dessert. 

Lokalmat fra Oslo og Akershus

Kjærlighet for pølser og spekemat

Metervare ble etablert i 2013 som en kjærlighetserklæring til pølser og spekemat. Det er ingen motsetning mellom å være lokal småskalaprodusent og å holde til på Carl Berner - her lages lokalmat nærmest fra hjertet av Oslo!

Godt alkoholfritt øl fra Klokk & Co

Hele eventyret begynte da Kristine Lund gikk gravid. Hun begynte å lete etter gode alkoholfrie øl i hyllene, men synes utvalget var så fryktelig kjedelig! Resultatet ble Klokk & Co som har spesialisert seg på smakfullt alkoholfritt øl til enhver anledning. 

Smakfull iskrem og fløyelsmyk ferskost

I Nes kommune i Akershus fylke ligger Grøndalen gård, og her produseres Nýr - en fløyelsmyk, hvit ferskost med et tydelig friskt og syrlig preg. Grøndalen gård leverer også økologisk melk til Winther Ysteri, som lager norsk mozzarella og annen ferskost. På Kolbotn ligger iskremfabrikken Kulinaris som produserer norsk, ærlig iskrem hvor smaken er det viktigste. 

Epleslang - prisvinnende eplemost fra hageeplene i Oslo

Epleslang lager eplemost høstet av en arbeidsom gjeng i 700 av Oslos hager. Mosten er både ufiltrert og helt uten tilsetningsstoffer - slik blir det ekstra god eplesmak på eplemosten!