Kakemakeren Ragni

Kakemakeren Ragni

Ragni kjedet seg etter skoletid og begynte å bake. Det førte henne til Oslo, innom restauranter, importører og til MENY, hvor hun har full kontroll på både saltmat og søtmat.

MENY-Lauget består av matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. Ragni er utdannet konditor og brenner for kaker og desserter.

Ragni Nikoline Hansen

Ferskvaresjef og konditor på MENY Røa  

Fra: Senja 
Bakgrunn: Utdannet konditor, lang og bred erfaring fra restaurant og butikk  
På fritiden: padler jeg kajakk og står snow board, strikker, broderer, maler – og baker!   

Jeg er fra ei lita bygd som heter Medby på yttersiden av Senja. Når jeg kom hjem fra skolen og kjedet meg, rotet jeg i kjøkkenskapene for å finne noe å lage.

Det startet med eggedosis, utviklet seg til is og videre til kaker. Det var ikke mye å finne på og med så mye tid til overs – da ble det matlaging! 

Søsknene og foreldrene mine var fornøyde, det var alltid noe godt å knaske på når de kom hjem.  

Hva er ditt ekspertområde?  

Kaker og desserter. Jeg har også vært osteansvarlig i 3-4 år og kan mye om ost. Alle de lokale produsentene som lager ost på egen gård – det er helt fantastisk! Det er ingen som kan kopiere dem.

Vi har verdens beste melk, og dermed får vi verdens beste ost. 

11 norske oster du må smake

11 norske oster du må smake

Norsk ost er ikke lenger bare gulost og brunost. I dag finnes det mange gårdsysterier som lager prisbelønnede oster som løfter ostefatet til nye høyder. Dette er de norske ostene du ikke må gå glipp av.

Har du noen gode kokketips? 

Følg alltid oppskriften når du baker og bruk romtempererte varer. Bruk ferske og romtempererte egg. Velg råvarer av god kvalitet, som god sjokolade.

Bruker du en dårlig sjokolade, får du ikke en god sjokoladekake, sånn er det.  

Hva betyr arbeidet med Matskatter for deg? 

Vi gjør det vi kan for å løfte lokalmat. Her på Røa har vi egne torg med Matskatter, som gjør at de er godt synlige.

Jeg liker å ta vare på de minste, og som nordlending er jeg særlig opptatt av å løfte produsentene som holder til langt i nord. Jeg ble for eksempel utrolig glad da vi fikk inn Finnmark Rein.  

Hvis du skulle ta med tre Matskatter til en øde øy fra din region? 

Som nordlending tar jeg med reinsdyr fra Finnmark Rein og Lammerull fra Aron Mat. Den smaker som lammerullen vi lagde på gården hjemme i min barndom.

Fra Oslo tar jeg med leverposteien til Metervare. Den er god!  

Prøv en av Ragnis favoritter:

Hva er det beste med jobben?

Å få lov til å bygge fine ferskvaredisker med de gode råvarene vi har. MENY Røa er den nest største butikken i landet, og vi kan ha et ekstra stort utvalgt kvalitetsvarer.

Jeg liker å gi tips og råd, hjelpe folk med ostefatet, sette sammen hele middagen – og se at de blir fornøyde.

Ingen dager er like, og vi har et hav av utviklingsmuligheter i MENY.