Daniel - kokk med passion for grønnsaker Se video

Daniel - kokk med passion for grønnsaker

Daniel kan svare på det meste av spørsmål om mat og råvarer. Men spør du om grønnsaker vil du oppleve at han formelig gløder.

Daniel Louis Johansen er ferskvaresjef hos MENY Colosseum og medlem av MENY-Lauget. Allerede mens han gitt på kokkeskolen jobbet Daniel deltid der. Etter endt læretid på Sûd Øst med påfølgende fagbrev som kokk og restaurantjobbing, kom han tilbake til MENY Colosseum som fiskeansvarlig. Men det er grønnsakene han brenner for!

MENY-Lauget

I MENY-Lauget samles MENYs egne mateksperter fra hele landet. Medlemmene har ulik matfaglig bakgrunn og formålet med MENY-Lauget er å styrke og opprettholde MENYs ferskvareposisjon. Oppgavene til lauget spenner fra produktutvikling i samarbeid med produsenter, via smaking og testing til arbeidet med å løfte frem de norske Matskattene. Og Matskatter i MENY, er norsk mat og drikke med den ekstra gode smaken, unik kvalitet, tydelig geografisk opprinnelse og den gode historien.

Medlemmene i MENY-Lauget representere smaken av MENY. Vi har spurt Daniel om matinteresse, bakgrunn og hvorfor han er med i MENY-Lauget.

Passion for grønnsaker

På spørsmål om matinteresse er han ikke i tvil. - Jeg har mye "passion" for grønnsaker, for det er uendlig hva man kan gjøre med råvaren, forteller Daniel. Jeg liker selvfølgelig å jobbe med kjøtt og fisk også, men grønnsaker er mest gøy.

Tilsett soyasaus helt på slutten når du steker grønnsaker, da får de en lett glasert hinne og masse aroma

Matinteresse fra mor

Interessen for mat fikk jeg fra min mor, som laget spennende retter. Jeg utdannet meg til kokk og oppdaget hvor stort faget er, forteller Daniel.

Det er uendlige muligheter!

Hvorfor vil du være medlem av MENY-Lauget?

Lauget har jeg ønske å bli medlem av lenge! Både for å dyrke egen interesser, men samtidig også å få være med på reisen til MENY videre.