Matkort gir trygge matopplevelser

Matkort gir trygge matopplevelser

Med matkort kan allergikere og intolerante trygt vite hva de spiser. Perfekt for deg som ønsker å gi trygge matopplevelser enten det er til hverdag eller fest!

Bursdag? Fest? Dåp? 17.mai? Fotballturnering? Innholdsmerking er til stor nytte for de med matallergi, cøliaki og annen matoverfølsomhet, samt de som spiser vegansk eller vegetarisk.

Matkort fra MerkMaten er smarte kort hvor du enkelt fyller ut navnet på retten, og hva den inneholder. Vi i MENY er stolte av å være den første dagligvarekjeden som får dette nye og spennende produktet for salg.

Perfekt for deg som ønsker å gi trygge matopplevelser enten det er til hverdag eller fest!

Kjøp makort hos MENY

Hvorfor bruke Matkort?

Matkort er til stor nytte for de med ulike matutfordringer. Noen trenger briller og andre har behov for heis og rampe, mens de som trenger å vite hva som er i maten, kan få hjelp av et Matkort.

Matkort er også en super måte å presentere mat og matkultur på da du får vite får vite hva du spiser og innholdet i retten. Matkort er perfekt til små og store anledninger, og en fin måte å inkludere alle dine gjester.

Slik gjør du:

Verdens enkleste måte i inkludere alle i måltidet! Med matkort sørger du for at alle får vite rettens navn og innhold, og kan da enkelt velge det de tåler.

  1. Skriv på navnet på matretten/kaken på matkortet
  2. Kryss av for hva maten inneholder
Dekorer gjerne matkortet etter eget ønske slik at det passer inn på festbordet.

Historien bak Matkort

Matkort har sitt utspring fra en fortvilet mor som fikk barn med mataallergier. Hun opplevde ofte at barna ble «ekskludert» i sosiale sammenhenger på skole og fritid. Det ble en stadig større utfordring etter som barna ble større.

Det er ikke krav til matmerking ved anledninger som fotballturneringer og 17. mai arrangementer. Men nød lærer ofte naken kvinne å spinne: Oppfinnelsen Matkort ble løsningen.

Med Matkort kan man enkelt se hva maten inneholder Med Matkort kan man enkelt se hva maten inneholder

Matkort ble etter kort tid en suksess, og blir i dag brukt på store idrettsstevner, konferanser og feiringer over hele landet. Matkort er utviklet i samarbeide med Norges Astma- og Allergiforbund og med støtte fra Innovasjon Norge.

Produktet har et stilrent og enkelt design for å passe til alle anledninger. På hashtaggen #merkmaten kan du dele og hente inspirasjon og se fine kake- og koldtbord med Matkort, samt tips til hvordan du kan pynte ditt Matkort.

For tips og råd, besøk nettsiden www.merkmaten.no

Spør Sissel om allergivennlig mat

Spør Sissel om allergivennlig mat

Har du spørsmål om erstatningsprodukter, oppskrifter eller matlaging til noen med allergi? Vår allergispesialist Sissel svarer deg gjerne!