For deg med allergi eller intoleranse
bilde av embelem

For deg med allergi eller intoleranse

Matvareallergi er et stort problem for mange, og det har vi tatt på alvor. MENY har derfor et av Norges største utvalg av allergivennlige varer for deg med matallergi eller matintoleranse. Uansett om du ikke tåler gluten, laktose, egg eller melk har vi mange alternative produkter, slik at du kan spise god, variert og trygg mat.

Fast knallkjøp - 3 for 2 på et stort utvalg Oatly og Alpro:

Oppskrifter uten gluten

Om du har cøliaki er intolerant eller ønsker glutenfri mat, må det gjøres noen tilpasninger i oppskriftene. Her har vi samlet noen av våre gode, glutenfrie oppskrifter.

Emblem
Glutenfri bakst kan bli luftig, men det krever litt mer nøyaktighet i bakingen. Vær nøyaktig med vannmengden, bruk kun romtempererte ingredienser og ha i det glutenfrie melet gradvis. Øvelse gjør mester!

Stort utvalg glutenfrie varer:

Oppskrifter uten melk og laktose

Er du laktoseintolerant eller har melkeallergi? Det finnes mange gode erstatninger for ost, melk, fløte og smør, og du finner alle i FRI FOR-avdelingen i din MENY-butikk. Trenger du litt inspirasjon til melkefri eller laktosefri mat, har vi samlet våre beste oppskrifter her:

Emblem
Visste du at gulost er naturlig laktosefri? Fastost som har blitt lagret noen måneder eller mer har nemlig lite eller ingen laktose igjen på grunn av lagringsprosessen.

Stort utvalg laktosefrie meieriprodukter

Emblem
Tåler du ikke egg eller melk? Se etter veganske varer - disse inneholder verken meieriprodukter eller egg.