Allergi og intoleranse
bilde av embelem

Allergi og intoleranse

Matvareallergi er et stort problem for mange, og det har vi tatt på alvor. MENY har derfor et av Norges største utvalg av allergivennlige varer for deg med matallergi eller matintoleranse. Uansett om du ikke tåler gluten, laktose, egg eller melk har vi mange alternative produkter, slik at du kan spise god, variert og trygg mat.

Emblem
Visste du at gulost er naturlig laktosefri? Fastost som har blitt lagret noen måneder eller mer har nemlig lite eller ingen laktose igjen på grunn av lagringsprosessen.

Emblem
Glutenfri bakst kan bli luftig, men det krever litt mer nøyaktighet i bakingen. Vær nøyaktig med vannmengden, bruk kun romtempererte ingredienser og ha i det glutenfrie melet gradvis. Øvelse gjør mester!

Oppskrifter uten gluten

Om du har cøliaki er intolerant, overfølsom eller ønsker glutenfri mat, må det gjøres noen tilpasninger i oppskriftene. Glutenfritt mel må ofte brukes på litt andre måter, og skal man bytte ut hvetemel og glutenholdige ingredienser med noe annet er det kjekt å få noen gode tips på veien så maten bli god! Her har vi samlet noen av våre beste, glutenfrie oppskrifter.

Stort utvalg glutenfrie varer:

Visste du at Toro sjokoladekake mix og Brownies mix er uten gluten? Men husk at de inneholder melk og egg.

Oppskrifter uten melk og laktose

Er du laktoseintolerant eller har melkeallergi? Det finnes mange gode erstatninger for ost, melk, fløte og smør, og du finner alle i FRI FOR-avdelingen i din MENY-butikk. Trenger du litt inspirasjon til melkefri eller laktosefri mat, har vi samlet våre beste oppskrifter her:

Emblem
Tåler du ikke egg eller melk? Se etter veganske varer - disse inneholder verken meieriprodukter eller egg.

Oppskrifter uten egg

Å ikke tåle egg kan være kinkig når det kommer til bakst og desserter. Her spiller gjerne egg en viktig rolle som bindemiddel og protein i baksten - noe som kan gjøre den vanskelig å erstatte. Vår Fri For-spesialist har utviklet spennende oppskrifter for deg som ikke tåler egg, og her står det ikke på smaken!