For deg med allergi eller intoleranse
bilde av embelem

For deg med allergi eller intoleranse

Matvareallergi er et stort problem for mange, og det har vi tatt på alvor. MENY har derfor et av Norges største utvalg av allergivennlige varer for deg med matallergi eller matintoleranse. Uansett om du ikke tåler gluten, laktose, egg eller melk har vi mange alternative produkter, slik at du kan spise god, variert og trygg mat.

Fast knallkjøp - 3 for 2 på et stort utvalg Oatly og Alpro:

Allergivennlig bakst til jul

Julekaker, og bakst er en viktig del av julen for de fleste av oss, og det at man har allergi eller intoleranse bør ikke være noen hindring. Her har vi samlet alle våre beste, allergivennlige oppskrifter for å gjøre det enklere for deg som har, eller kjenner noen, med allergi.

Juledesserter til allergikere

Julematen avsluttes med en søt dessert, og dessverre er det mange som ikke får vært med på moroa når klassiske juledesserter som riskrem og karamellpudding serveres. Her er våre beste oppskrifter på allergivennlige desserter som passer godt til juleselskapet

Allergivennlig julemat og tilbehør

Mye julemat går bra å spise for de fleste allergikere, men det er ofte tilbehøret en allergiker må stå over. Skal du få noen på besøk som har allergier, intoleranser eller skal du kanskje lage julemiddag selv for første gang? Her er våre beste oppskrifter på klassisk julemat og tilbehør for allergikere.

Oppskrifter uten gluten

Om du har cøliaki er intolerant, overfølsom eller ønsker glutenfri mat, må det gjøres noen tilpasninger i oppskriftene. Glutenfritt mel må ofte brukes på litt andre måter, og skal man bytte ut hvetemel og glutenholdige ingredienser med noe annet er det kjekt å få noen gode tips på veien så maten bli god! Her har vi samlet noen av våre beste, glutenfrie oppskrifter.

Emblem
Glutenfri bakst kan bli luftig, men det krever litt mer nøyaktighet i bakingen. Vær nøyaktig med vannmengden, bruk kun romtempererte ingredienser og ha i det glutenfrie melet gradvis. Øvelse gjør mester!

Lekre kaker helt uten gluten

Bursdagsselskap, konfirmasjoner og andre anledninger feires ofte med kake som inneholder gluten. Heldigvis finnes det mange gode kaker du kan lage som er helt glutenfri! Her er våre favorittoppskrifter på glutenfrie kaker.

Stort utvalg glutenfrie varer:

Oppskrifter uten melk og laktose

Er du laktoseintolerant eller har melkeallergi? Det finnes mange gode erstatninger for ost, melk, fløte og smør, og du finner alle i FRI FOR-avdelingen i din MENY-butikk. Trenger du litt inspirasjon til melkefri eller laktosefri mat, har vi samlet våre beste oppskrifter her:

Emblem
Visste du at gulost er naturlig laktosefri? Fastost som har blitt lagret noen måneder eller mer har nemlig lite eller ingen laktose igjen på grunn av lagringsprosessen.

Emblem
Tåler du ikke egg eller melk? Se etter veganske varer - disse inneholder verken meieriprodukter eller egg.

Oppskrifter uten egg

Å ikke tåle egg kan være kinkig når det kommer til bakst og desserter. Her spiller gjerne egg en viktig rolle som bindemiddel og protein i baksten - noe som kan gjøre den vanskelig å erstatte. Vår Fri For-spesialist har utviklet spennende oppskrifter for deg som ikke tåler egg, og her står det ikke på smaken!