De viktigste oppskriftene til påske
Hva serverer man egentlig til påske når man får gjester? Lam troner fremdeles øverst på menyen hos mange, og da spesielt lammelår og lammestek. I tillegg er det mange som går for svinefilet, biff og gode gryteretter.
Her er våre tips til retter som passer godt til påskefeiringen:
Helstekt lammelår til påske
Tradisjon tro er det mange som ønsker å servere lammelår eller lammestek til påske. By på en klassisk, helstekt lammelår med rotgrønnsaker til, og er perfekt når du skal lage mat til mange.
Server saftig lammestek
Lammestek er et godt alternativ til lammelår. Har du godt tid, kan du prøve langtidsstekt lammestek med hvitløk og rosmarin med deilig sjysaus. Husk steketermometer! Da blir lammesteken perfekt rosa og saftig - hver gang.
Lam til mindre selskap
Blir det litt mye med et helt lammelår eller lammestek? Hvis dere blir få til bords i påsken kan du fremdeles lage gode lammeretter til selskapet.
Prøv heller lammelår i skiver, lammecarré eller server saftige lammeskanker.
Gode hovedretter uten lam
Har du lyst på noe annet enn lam? Helstekt svinefilet, indrefilet eller gode gryter som har putret i timesvis er gode alternativer.
And, nøttestek eller helstekt kylling er også gode alternativer når du vil servere noe ekstra godt i påsken.
Hva serverer du til påske?
Godt tilbehør til påskematen
Mange tar seg litt ekstra tid til å lage det gode tilbehøret, og det er kanskje ikke så rart. Selv perfekt mør og saftig biff kan bli enda bedre med godt tilbehør!
Hjemmelagde fløtegratinerte poteter
Fløtegratinerte poteter er et tilbehør som passer til det aller meste, og er svært populært å servere til lammelår og lammestek. Men fløtepoteter er også godt til and, kylling, biff og svinefilet.
Har du god tid, kan du lage fløtepotetene selv - det er lettere enn du tror! Er ikke tiden helt på din side, finner du ferdiglagde fløtepoteter hos MENY som kun trenger varmes opp.
Mer tilbehør som passer til lam
Lam passer godt med mange smaker. Server med ovnsbakte rotgrønnsaker, fløyelsmyk puré eller kremet soppstuing. Husk god saus til!
Gjør det enkelt med ferdig tilbehør
Hjemmebakte godsaker og påskegodt
I påsken er påskeegg og bakst vel så viktig som lam og gode, lange frokoster. Hva med å lage hjemmelaget Kvikk Lunsj, luftige boller eller saftig appelsinkake? Her er oppskrifter på søte fristelser som passer godt til påskeferien.
Fyll påskeegget med hjemmelaget godteri
Kvikk-Lunsj er den mest populære sjokoladen i påsken, og påskemarsipan er minst like viktig for den gode påskestemningen. Hvorfor ikke lage dem selv?
Flere oppskrifter på påskegodteri
God bakst til påske
Har du smakt Hot cross buns? Denne tradisjonen er ikke så stor i Norge, men i mange andre land, som England, er det ikke påske uten disse søte bollene med smak av tranebær og appelsin. Prøv dem du og!
Påsken er også en god anledning til å bake. Vi har gjerne ekstra god tid, og det er lite som smaker så godt på en skitur eller foran peisen som nybakte boller og annet søt gjærbakst.
Prøv en av disse oppskriftene på luftig bakst:
Perfekte påskekaker
Noen kaker oser det påskestemning av. Skal du lage en skikkelig påskekake? Lag en klassisk appelsinkake, en søt og god sjokoladekake med appelsin eller påskekake med knallgul påskeglasur!
Flere oppskrifter på lekre påskekaker:
Verdens beste vafler til påsketuren
Vafler er viktig, enten turen går langt inn i skog og mark eller til noen skritt til solveggen på hytta. Nytes med en god kopp kaffe eller kakao og litt syltetøy. Bedre blir det ikke!
De beste påskedessertene
I påsken spiser vi gjerne masse appelsin, bruk gjerne skallet som en skål til is! Hvis man har blåst egg og laget påskepynt kan det bli mye egg til overs, kan du by på eggedosis. Kjempepopulært blant barna!