Påskelam på fire måter

Påskelam på fire måter

Påskelam er en gammel tradisjon, og her til lands er det vanlig å servere lammelår eller lammestek i påsken. Imponer med lammelår på nye måter, enten du har mye eller lite tid på kjøkkenet.

Lam er en påsketradisjon for mange. I tillegg til den gode smaken, er tilberedningsmetoden en god grunn til å nyte lam i påsken; lam egner seg nemlig svært godt til langtidssteking på lav temperatur. 

Det betyr at du kan la lammesteken stå i ovnen mens du tar en skitur - enklere blir det ikke å tilberede årets påskemiddag!

Lam til påskemiddagen:

Er du glad i det tradisjonelle lammelåret og spiser helst det samme til påske hvert år? Eller ønsker du å prøve nye smaker, med nytt krydder eller tilbehør?

Her får du fire gode og saftige oppskrifter på lammelår:

1. Langtidsstekt lammelår

Langtidsstekt lammelår med fløtegratinerte poteter er en sikker vinner. Med kremet saus og gode grønnsaker er dette en klassiker som aldri går av moten. 

Når låret er ferdigstekt, kan du pakke det godt inn i folie (og gjerne under en dyne), da har du en time eller to på deg til å gjøre klart til middag, samtidig som kjøttet holder seg varmt. 

Emblem
Lammelåret kan fint stå i 5,5 - 6 timer, temperaturen vil aldri overstige 65 grader som ovnen står på.

2. Lammelår a'la Provence

Provencalsk lammelår i skiver med linser er perfekt som middag når flere samles rundt bordet! Her får du mørt helstekt langtidsstekt lammelår med deilig smak fra rosmarin, timian og hvitløk.

Sammen med linser og grønnsaker som fanger aroma fra lammekraft og vin, gjør denne retten seg selv i ovnen.

Ikke glem disse til årets påskelam

Slik tilbereder du ulike typer lammekjøtt

Slik tilbereder du ulike typer lammekjøtt

Bruk hele lammet og oppdag nye fantastiske retter med lam. Her er våre anbefalinger og gode tips for saftig lam og et vellykket resultat - hver gang.

3. Saftig, grytestekt lammelår

Det er mange måter å steke lammelår på, men denne oppskriften på grytestekt lammelår er enkel og lager seg selv i ovnen på ca 2 timer.

Slik gjør du:

  1. Gni inn lammelåret med salt og pepper, og brun det i smør og olje.
  2. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen. 
  3. Skjær grønnsakene i biter og ha grønnsaker, øl, tomatpuré og steken i gryten. 

La gryten trekke under lokk like under kokepunktet i ca. 1,5 time, til kjernetemperaturen er 70 grader.

Slik bener du ut lammelåret

Slik bener du ut lammelåret

Endelig er lammesesongen her, og en lammestek er perfekt søndagsmiddag. Men hvordan bener man ut lammelåret, egentlig? Vi viser deg hvordan!

4. Helstekt lammelår med bakte tomater og tzatziki

Denne oppskriften på helstekt lammelår med bakte tomater og hjemmelaget tzatziki er proppfull av smak! En sikker vinner til påske, og det spennende tilbehøret vil garantert imponere gjestene.

Få lammelår levert hjem på døren

Emblem
Å spise lam i påsken er en eldgammel tradisjon som stammer fra Det gamle testamentet? I over 2000 år har folk spist påskelam til minne om utferden fra Egypt til Israel.