Rosastekt lammecarré med sprø urteskorpe

Enkel oppskrift på lammecarre med sprø skorpe av urter, servert med sellerirotpurè. Lammecarré er enkelt å lykkes med, her viser vi deg hvordan du får et vellykket resultat. Det saftige kjøttet paneres med urter, og stekes i stekepanne og ovn. Imponerer både store og små!
Rosastekt lammecarré med sprø urteskorpe

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Kjør brødsmulene med food prosessor med urter, sitronskall, salt og pepper. Vend lammecarrèen i brødsmulene og brun dem i en stekepanne med smør til de er gylne rundt hele. Stek deretter i ovn på 180 grader til det har 56 grader i kjernetemperatur. La hvile i 5 min før servering.
  2. Skrell selleriroten og kutt i terninger. Kok selleriroten mør i fløte. Løft selleriroten ut av fløten og kjør til purè med en stavmikser. Spe med litt av fløten hvis du vil ha purèen litt tynnere. Smak til med salt og pepper.
  3. Vend cherrytomatene i olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen på 180 grader i 10 minutter.
  4. Pynt med friske urter og server gjerne med en god saus som f.eks. rødvinssaus.