Alt du trenger å vite om hårvask

Alt du trenger å vite om hårvask

Kan man gjøre hårvask på feil måte? Ja, faktisk! Selv om du har vasket håret hele livet, kan det hende noen små justeringer på teknikk eller produktvalg kan gjøre at håret ditt får nytt liv. Her er våre beste tips!

Det er ofte ikke mye som skal til før håret skinner og er silkemykt. Har du ofte dårlige hårdager eller sliter med fett hår, er kanskje disse enkle tipsene noe du burde teste ut neste gang du skal vaske håret.

Hvor ofte kan man vaske håret?

Hyppig hårvask kan slite en del på håret, avhengig av teknikk, produktene du bruker og temperaturen på vannet. Men så lenge du ikke har hodebunnsproblemer, kan du gjerne vaske håret daglig. Velg i så fall en mild sjampo og balsam. 

Dersom du ønsker å vaske håret sjeldnere, er det verken skadelig eller uhygienisk å vaske håret 1-2 ganger i uka. Har du gjennomført en svett treningsøkt, bør hår og hodebunn rengjøres.

1. Børst håret før du går i dusjen

Håret ditt er mer utsatt for slitasje og brekker lettere når det er vått, så børst gjennom håret før du går inn i dusjen. Da unngår du å måtte gre ut floker etter håret er vasket – og du slipper også unna en del hår i sluket.

2. Fokuser på hodebunnen

Tenk at det er hodebunnen du skal vaske – og at du skal gjøre det med lette og masserende bevegelser, akkurat som hos frisøren.

Etter at du har skummet opp sjampoen innerst mot hårrøttene, kan du dra skummet over lengdene av håret før du skyller. Når sjampoen er skylt ut, gjentar du prosessen en gang til.

Vær forsiktig – vått hår er ekstra sårbart, så du må ikke bruke makt eller muskler.

Hvorfor skal man vaske med sjampo to ganger? 

I håret samler det seg mye smuss, fett og stylingprodukter. Første runde med sjampo løser opp smusset, mens andre runde skummer mer og gjør hår og hodebunn ordentlig renset.

Det er spesielt viktig å vaske håret to ganger hvis du har veldig tykt hår, sliter med fet hodebunn, eller hvis du bruker mye stylingprodukter.

Tørt eller brusete hår? Velg en sjampo til tørt hår som tilfører rikelig med fuktighet Tørt eller brusete hår? Velg en sjampo til tørt hår som tilfører rikelig med fuktighet

3. Velg riktig sjampo og balsam

Velg sjampo ut fra hodebunnen din, og balsam ut fra hårtilstanden. Mange velger å gå for fuktighetsgivende varianter, men det hodebunnen din trenger er kanskje en styrkende eller mild sjampo.

Har du statisk og brusete hår eller en hårtype som krever ekstra mye fuktighet? Da bør du velge en sjampo for tørt hår. Define Moroccan Argan Oil Shampoo inneholder 100% ren arganolje.

Den tilfører rikelig med fuktighet og pleie, og gjenoppretter fuktighetsbalansen i både tørt og normalt hår. Balsamen demper frizz og gjør håret mykt og velpleiet.

4. Ikke glem balsam

Og må man egentlig bruke balsam hver gang man dusjer? Ja, absolutt. Balsam skal pleie hårlengdene, og skal ikke påføres i hodebunnen. La den virke i 2 minutter før du skyller den ut.

Synes du håret blir tungt av balsam, kan det hende du bruker feil type, påfører den for nært hodebunnen eller ikke skyller den godt nok ut. Prøv en balsam som pleier uten å tynge og vær nøye med skyllingen.

Prøv sjampo og balsam som gir lett og luftig hår

5. Skyll ekstra godt

Mange kan slurve litt med skyllingen, men det er viktig å få ut både sjampo og balsam etter hårvasken. Rester vil kunne tynge håret og irritere hodebunnen.

Når du tror du har skylt nok – skyll litt til! Avslutt gjerne med kjølig vann, det lukker skjellagene og gjør håret ekstra glansfullt. I tillegg er det sunt for hodebunnen.

 

6. Bli kvitt fett hår etter hårvask

Mange sliter med at håret fort blir fett innerst og slitt i lengdene. Da kan det lønne seg  gå for hårprodukter som både renser, pleier og gir volum.

Prøv Define Strength & Volume Shampoo fjerner fett og stylingrester fra hodebunnen, samtidig som den motvirker slitte tupper sammen med balsamen. Serien inneholder et styrkende kompleks som reparerer og styrker ødelagte bindinger i håret.

Sjampo og for fett hår og slitte tupper

Dersom du ønsker en fresh og nyvasket følelse mellom hårvaskene, er en tørrsjampo løsningen. Føn gjerne håret etter påføring, det gir et helt nytt liv til frisyren.

7. Ikke glem hårkuren

Alle hårtyper av godt av jevnlig kuring, spesielt hvis håret er tørt og livløst. Husk at hårkur alltid skal påføres etter sjampo og før balsam. Dette for at de pleiende ingrediensene best skal kunne trekke inn i håret – og bli der.