Slik lager du digg vegansk pizza

Slik lager du digg vegansk pizza

Selv om du ikke spiser kjøtt eller ost, behøver ikke det bety at du skal slutte å spise pizza. Her er våre favoritter på erstatning for ost, kjøtt og rene grønnsakspizzaer med masse smak!

Å lage vegetarpizza er ingen sak når den blir toppet med ost, men når det kommer til vegansk pizza er det mange som vegrer seg. Hva hvis de veganske alternativene ikke smaker eller smelter som vanlig ost, og hva kan man ha oppå utenom grønnsaker? 

Hos MENY finner du et stort utvalg veganske osteerstatninger samt veganske alternativer til den klassiske pepperonien og skinken. Pizza er for alle!

Fokuser på gode smaker

Det aller viktigste på en god pizza, er en god pizzabunn. Hvis du synes det er kjipt å spise pizza uten ost eller kjøtt, bør du legge fokuset på bunnen.

En god, napolitansk pizza kan du lage hjemme - den trenger bare litt lenger hevetid på benken enn en tradisjonell, hjemmelaget pizza. Men å heve gjør den på egenhånd! 

Lag en deig før du drar på skole eller jobb, og lag pizza når du kommer hjem - eller sett deigen i kjøleskapet og la den godgjøre seg der til helgen.

Alternativ til ost på vegansk pizza

Du finner et stort utvalg melkefrie og veganske alternativer til ost hos MENY. Alt fra klassisk revet til smakfulle alternativer med spennende smak som kan gi pizzaen det lille ekstra.

Det er dog et par ting å huske på når man bruker alternativer og ikke ekte ost. Det er ikke alle typer som smelter skikkelig, og noe egner seg bedre revet over i etterkant enn før steking.

Veganske alternativer til ost som egner seg på pizzaen

Pizza uten ost

Det fine når man har så god bunn, er at man kan droppe osten helt. Det gjør det enkelt om du ikke rekker å finne din favoritterstatning før det er tid for pizzakveld.

Velger du å lage pizza uten ost, kan du med fordel bruke en pizzasaus som er godt krydret eller litt spicy. Topp deretter pizzaen med ekstra mye godt - da er ikke osten et stort savn.

Slik smelter du veganske ostealternativer perfekt

Har du prøvd en osteerstatning og ikke helt fått dreisen på smeltingen? Med noen få triks opp ermet, er det lett å få digg, smeltet erstatningsost.

Veganske alternativer smelter alltid bedre når den ligger mellom noe. Den liker også høy varme og fuktighet rundt seg - da smelter den best!

Slik gjør du

 • Ha først pizzasaus over bunnen, strø på et lag revet osteerstatning og legg deretter fyllet på toppen. Enkelt og greit!
 • For ekstra cheesy resultat, kan du blande et revet alternativ med litt plantedrikk eller vegansk rømme før man har den på pizzaen.
Se etter alternativer hvor det står osten enkelt kan smeltes eller varmes opp på pakken. Disse typene vil gi et bra resultat

Kjøttfri pizza med tradisjonell topping

Savner du pizza med skinke og sjampinjong eller en klassisk pepperonipizza? Selv om man lever vegansk, er det enkelte ting man ikke kommer unna å savne. Nå får du også tak i et godt utvalg digg pizzatopping med masse smak som er helt vegansk!

Topp med digge grønnsaker

Går du for en naken pizza uten erstatningsost eller kjøttfri pepperoni, kan du likevel kose deg med en digg pizza som verken er tørr eller smakløs. 

 • Stekt sopp og løk
  Stek soppen i vegansk margarin eller god olje før du har den på pizzaen. Sopp gir masse god smak når den blir stekt! Ekstra bonus med litt surret hvitløk og sjalottløk før alt toppes på pizzaen. 
 • Ristede pinjekjerner
  Pinjekjerner får ekstra god smak når de blir ristet raskt i en varm, tørr panne. Du kan også eksprimentere med andre nøtter og kjerner - gjerne ristede! 
 • Soltørkede tomater
  Vanlige tomater blir sødmefylte når de varmes, men om du vil ha noe som virkelig smaker, kan du ha på soltørket tomat. Du kan også bruke oljen til soltørket tomat til å ha over pizzaen istedenfor olivenolje.
En pizza uten ost trenger ikke være kjedelig! Topp den med pinjekjerner, bakt søtpotet, paprika, brokkoli og rødløk. En pizza uten ost trenger ikke være kjedelig! Topp den med pinjekjerner, bakt søtpotet, paprika, brokkoli og rødløk.

Ellers kan du toppe med alt fra grillet paprika til artisjokkhjerter, sølvløk og frisk asparges. Her finnes det verken regler eller grenser!

Det eneste du bør passe på, er å ikke overlesse pizzaen med for mye grønnsaker og saus - da vil ikke bunnen bli ordentlig stekt. Er du redd for at det blir for tørt, har du på litt olivenolje rett før steking, eller topper pizzaen med en digg vegansk hvitløkssaus etterpå. 

Emblem
En italiensk klassiker er Pizza Marinara som kan dateres helt tilbake til 1734. Pizzaen består av tomatsaus, olivenolje, pepper og noen få skiver hvitløk.