Slik bruker du rester av pølse og lompe

Slik bruker du rester av pølse og lompe

Sitter du igjen med rester av pølser, lomper og pølsebrød? Da kan vi gi deg noen gode tips til hvordan du kan bruke disse i nye retter, så det blir mindre matsvinn.

Det er ikke alltid like lett å få antall pølser spist til å gå opp med antall lomper eller pølsebrød i en pakke. Sitter du igjen med litt til overs? Slik bruker du restene av pølsemiddagen:

Til matpakken

Lomper er topp i matpakka, og mange barn synes det er både gøy og godt å få lompe med brunost eller ost og skinke. Lomperull er også godt med spekemat, eller kremost og røkelaks. 

Lompe med pålegg er perfekt i matpakka! Lompe med pålegg er perfekt i matpakka!

Lompetoast

Ha ost og skinke mellom to lomper, og stek på begge sider i en medium varm stekepanne, eller i et vaffeljern. Da har du raskt lompetoast, eller en slags quesadillas om du vil. Dypp gjerne i ketchup eller salsa. 

Lomper som wraps

Har du flere rester fra gårsdagens middag? Lomper og lefser kan fylles med det meste, rester av kylling eller kalkun, egg eller spekemat. Du kan også bruke lomper som bunn til en enkel pizza.

Emblem
Visste du at du kan bruke lomper, lefser og tortillas som tynn pizzabunn?

Pølsebrød som sandwich

Pølsebrød kan være utgangspunktet for kjempegode sandwicher, og bruk gjerne rester her og. Biter av kylling eller biff fra midddagen i går er godt sammen med grønnsaker og gode dressinger.

I USA er det populært med lobster roll, der man har biter av hummer i pølsebrød, gjerne med smør eller en majonesbasert saus. Du kan også bruke skalldyrsalat.

Flere retter med pølsebrød

Pølsebrød kan ofte brukes på samme måte som tørt brød. Gode tips da er å lage krutonger, som er kjempegodt i salater og supper. Eller noe søtt og godt som brødpudding og arme riddere. Du kan også bruke pølsebrød i den italienske salaten panzanella. Se oppskriftene under. 

 

Nye retter med pølse

Pølser kan enkelt deles i biter og brukes videre til ulike middager neste dag. Hva med å ha dem i en tomatsuppe, i en omelett, pytt i panne, pasta, i en pølsegrateng eller i en enkel pølsegryte?