Det er fort gjort å lage litt for mye mat, eller å sitte igjen med litt flere gulrøtter enn man trengte til middagen. Hva gjør man egentlig med restene? Her har vi samlet en rekke gode forslag, tips og oppskrifter slik at du enkelt unngår å kaste mat. Sammen for mindre matsvinn!
Trodde du tørt brød måtte kastes? Neida, du kan lage spennende og fristende retter med brødet du helst vil slippe å spise som vanlige brødskiver. Hva med bruschetta, toast, arme riddere eller krutonger?
Ikke kast restene av ris, poteter eller den gode middagen fra i går. Med enkle grep kan restene få nytt liv i en spennende ny rett. Prøv en av disse oppskriftene, eller bli inspirert til å bruke restene på kreative måter.
Både kaffegrut og iskrembokser kan få nytt liv uten å gå i søpla. Her er noen tips til hva du kan gjenbruke. Og du - husk å kildesortere når noe først skal kastes.
Du trenger ikke ta til takke med en kjedelig salat om du ikke spiser kjøtt. Fyll på med ost, sprøstekte kikerter, kjøtterstatning eller bakte grønnsaker. Vegetarmat er langt i fra kjedelig! Prøv en av disse oppskriftene: