Lag noe godt av restene
bilde av embelem

Lag noe godt av restene

Det er fort gjort å lage litt for mye mat, eller å sitte igjen med litt flere gulrøtter enn man trengte til middagen. Hva gjør man egentlig med restene? Her har vi samlet en rekke gode forslag, tips og oppskrifter slik at du enkelt unngår å kaste mat. Sammen for mindre matsvinn!

Nytt måltid av gårsdagens middag

Ikke kast restene av ris, poteter eller den gode middagen fra i går. Med enkle grep kan restene få nytt liv i en spennende ny rett. Prøv en av disse oppskriftene, eller bli inspirert til å bruke restene på kreative måter. 

Lag noe godt med tørt brød

Trodde du tørt brød måtte kastes? Neida, du kan lage spennende og fristende retter med brødet du helst vil slippe å spise som vanlige brødskiver. Hva med bruschetta, toast, arme riddere eller krutonger?

Emblem
Er det mye å kjøpe et helt brød av gangen? Skjær det opp i brødskjæremaskinen, putt brødet i fryseren og ta kun ut de brødskivene du trenger. Da har du "ferskt" brød hver dag!

Dette kan du gjøre med emballasje og avfall

Både kaffegrut og iskrembokser kan få nytt liv uten å gå i søpla. Her er noen tips til hva du kan gjenbruke. Og du - husk å kildesortere når noe først skal kastes.