Nye måltider av restematen

Nye måltider av restematen

Det er fort gjort å lage litt for mye mat, men hva gjør man egentlig med middagsrester? Her har vi samlet en rekke gode forslag, tips og oppskrifter slik at du enkelt unngår å kaste mat. Sammen for mindre matsvinn!

Ta vare på matrestene

Lag noe godt med tørt brød

Trodde du tørt brød måtte kastes? Neida, du kan lage smakfulle og fristende retter med brødet du helst vil slippe å spise som vanlige brødskiver. Hva med bruschetta, toast, arme riddere eller krutonger? 

Emblem
Er det mye å kjøpe et helt brød av gangen? Skjær det opp i brødskjæremaskinen, putt brødet i fryseren og ta kun ut de brødskivene du trenger. Da har du "ferskt" brød hver dag!

Tema 3

Grillmaten er ikke det samme uten det gode tilbehøret! Sauser, dipper, brød og focaccia, coleslaw og friske salater er det som gjør måltidet til noe som smaker av sommer. 

Våre bestselgere

Våre bestselgere

Dette kan du gjøre med emballasje og avfall

Både kaffegrut og iskrembokser kan få nytt liv uten å gå i søpla. Her er noen tips til hva du kan gjenbruke. Og du - husk å kildesortere når noe først skal kastes. 

Våre bestselgere

Tema 4

Du trenger ikke ta til takke med en kjedelig salat om du ikke spiser kjøtt. Fyll på med ost, sprøstekte kikerter, kjøtterstatning eller bakte grønnsaker. Vegetarmat er langt i fra kjedelig! Prøv en av disse oppskriftene: